UNIFEST, cel mai mare festival studenţesc din ţară, începe pe 4 noiembrie: Ateliere, conferinţe, filme şi un mega concert. “Distracţie gratis, nu degeaba!”

Cea de-a XV-a editie a celui mai mare festival studentesc din Romania, UNIFEST, va avea loc între 4-14 noiembrie în capitală şi în centrele universitare din 12 oraşe din ţară, invitându-i pe studenţi la ateliere, cross-uri, filme, vânătoare de comori, seri de folk, traininguri şi un concert-surpriză.

1718 afișări
Imaginea articolului UNIFEST, cel mai mare festival studenţesc din ţară, începe pe 4 noiembrie: Ateliere, conferinţe, filme şi un mega concert. “Distracţie gratis, nu degeaba!”

UNIFEST, cel mai mare festival studenţesc din ţară: Ateliere, conferinţe, filme şi un mega concert. “Distracţie gratis, nu degeaba!”

Ca să înceapă luna noiembrie bine, Uniunea Studenţilor din România organizează cea de-a XV-a ediţie a celui mai mare festival studenţesc din România, UNIFEST. Din 2001, deviza acestuia este “distracţie gratis, nu degeaba!” şi organizatorii reuşesc să-l onoreze în fiecare an.

Timp de 11 zile, mai exact perioada 4-14 noiembrie, toată ţara se îmbracă tradiţional conform temei de anul acesta a festivalului şi participă la diferite activităţi culturale, educaţionale, de divertisment sau sportive.

Deschiderea oficială a festivalului are loc pe 4 noiembrie la ora 11:30 în sala de festivităţi a Primăriei Municipiului Bucureşti, în cadrul unei conferinţe de presă, ca mai apoi să urmeze numeroase activităţi.

Pentru că UNIFEST promovează şi sportul şi în implicit o viaţă sănătoasă, se anunţă multe activităţi ca workshopuri de prim ajutor şi campanii de donare de sânge, un campionat naţional de fotbal, cross studenţesc, fitness şi dans latino. Pentru a onora tema tradiţională a festivalului, organizatorii s-au gândit la seri cu muzică, mâncare şi filme româneşti şi de asemenea, un treasure hunt pentru a redescoperi Bucureştiul.

Importanţa educaţiei formale nu este contestată, dar ca o completare a ei, cea non-formală va avea un loc de cinste în perioada aceasta şi va fi reprezentată printr-o serie de traininguri de Vorbit în public, Negociere, Leadership, NLP, Comunicare, Motivare şi încredere, Scriere de proiecte, Project, Time şi Conflict Management.

Seri cu folk şi Storytelling, o conferinţă cu tema “Influenţă perioadei studenţiei asupra viitoarei cariere” şi un mega concert cu unul din cei mai îndrăgiţi cântăreţi români ai momentului, în Berăria H.

Noaptea Albă a Teatrului Studenţesc nu va lipsi nici anul acesta din program, iar pe tot parcursul festivalului, studenţii vor avea acces gratuit la teatre şi muzee din Bucureşti, iar aceştia pot intra în posesia biletelor în fiecare zi, de pe 4 până pe 13 noiembrie, în intervalul orar 16:00 – 19:00 venind la Sediul Uniunii Studenţilor din România situat pe Calea Plevnei, nr 61 camera 9-10.

Printre alte evenimente interesante din cadrul UNIFEST din cea de-a două zi a festivalului, sâmbătă, 5 noiembrie se găseşte Treasure hunt - vantatoare de comori, la Sala 1 a Facultăţii de Matematică, Universitatea din Bucureşti. De asemenea, miercuri, 9 noiembrie, de la ora 20:00, studenţii doritori vor putea urmări un spectacol de Stand up Comedy la Arena Pub.

Detalii suplimentare despre festival şi programul integral pot fi găsite pe pagină de Facebook UNIFEST sau pe site-ul festivalului UNIFEST.

Programul integral al Festivalului pentru Bucureşti poate fi consultat aici

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici