Vasile Turcu: Vedem ce zice legiuitorul, dacă nu vor să ne înţelegem pe cale amiabilă

Omul de afaceri Vasile Turcu a declarat pentru MEDIAFAX, după ce echipa redacţională a ziarului Unu a anunţat că îl dă în judecată pentru neplata salariilor, că va vedea ce spune legea, dacă jurnaliştii nu vor vrea să se înţeleagă cu el pe cale amiabilă.

25 afișări
Imaginea articolului Vasile Turcu: Vedem ce zice legiuitorul, dacă nu vor să ne înţelegem pe cale amiabilă

Vasile Turcu: Vedem ce zice legiuitorul, dacă nu vor să ne înţelegem pe cale amiabilă (Imagine: Mediafax Foto)

Adrian Pătruşcă, redactor-şef al ziarului Unu, a declarat anterior pentru MEDIAFAX că echipa redacţională a ziarului îl va da în judecată pe omul de afaceri Vasile Turcu, urmând să ceară blocarea conturilor şi sechestru pe averea acestuia dacă nu le vor fi plătite salariile, inclusiv pe luna decembrie.

"Să mă dea în judecată. Vedem ce zice legiuitorul, dacă nu vor să ne înţelegem pe cale amiabilă", a precizat Turcu.

"Eu am vrut să le achit salariile. (...) Le-am propus să-şi ia banii integral pe noiembrie şi pe luna decembrie, până pe 15, plus 50% din (veniturile, n.r.) din drepturi de autor", a subliniat omul de afaceri.

De asemenea, acesta a precizat că, în urmă cu două săptămâni, a avut o discuţie cu echipa redacţională a ziarului, în timpul căreia le-a propus reducerea bugetului, pe fondul crizei financiare.

"Discuţia a fost acum două săptămâni, când le-am zis să facem restructurări de 50% că altfel nu merge. (...) Poate sunt mai precaut, că sunt om de afaceri, că am luat măsuri şi la grupul meu de firme (Romconstruct, n.r.) şi la Dinamo", a declarat Turcu, subliniind că le-a cerut să reducă bugetul cu 40%.

"Societatea (Red & White Media, n.r.) nu are venituri, are pierderi şi dacă vreau o desfiinţez, o bag mâine în faliment. Să mă dea în judecată", a precizat Turcu.

Omul de afaceri Vasile Turcu declarase, marţi după-amiază, pentru MEDIAFAX că a decis să închidă până pe 15 ianuarie cotidianul Unu, lansat în urmă cu o lună şi jumătate, urmând să renegocieze salariile şi contractele, fiind nemulţumit de "sumarul ziarului".

"Facem o restructurare. Intrăm în vacanţă de iarnă, până pe 15 ianuarie", a declarat Turcu, care a precizat că această decizie este o consecinţă şi a "crizei economice", subliniind că vor fi renegociate salariile şi contractele angajaţilor.

"(Ziarul, n.r.) a plecat greşit din start", a spus Turcu, precizând că el îşi dorea un ziar concentrat pe "economic şi social", nu pe "politică şi sport". "Sunt foarte nemulţumit de sumarul ziarului", a mai declarat acesta.

Citeşte şi:

Echipa redacţională a Unu vrea să-l dea în judecată pe Vasile Turcu

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici