Victor Rebengiuc - menţiune specială, pentru rolul din "Medalia de onoare", la Wiesbaden - VIDEO

Actorul Victor Rebengiuc a primit o menţiune specială, pentru rolul din filmul "Medalia de onoare", la Festivalul Internaţional de Film goEast, care s-a desfăşurat la Wiesbaden (Germania), între 21 şi 27 aprilie, informează site-ul evenimentului.

74 afișări
Imaginea articolului Victor Rebengiuc - menţiune specială, pentru rolul din "Medalia de onoare", la Wiesbaden - VIDEO

Victor Rebengiuc - menţiune specială, pentru rolul din "Medalia de onoare", la Wiesbaden

Pelicula "Medalia de onoare" a obţinut, la sfârşitul lui noiembrie 2009, cinci premii la Festivalul Internaţional de Film de la Salonic, printre care cel pentru interpretare (Victor Rebengiuc), cel pentru scenariu (Tudor Voican), premiul special al juriului şi premiul FIPRESCI, dar şi premiul publicului la Festivalul de Film de la Torino.

Acţiunea filmului "Medalia de onoare" se petrece în decembrie 1995. Ion. I. Ion (Victor Rebengiuc) este un om cu o viaţă banală, care locuieşte cu soţia sa şi care de şase ani nu şi-a mai văzut fiul (Mimi Brănescu), plecat în Canada. Totul se schimbă în viaţa lui Ion, când acestuia îi parvine o scrisoare în care este anunţat că va fi decorat de preşedinte, pentru fapte de vitejie pe care le-a făcut în cel de-Al Doilea Război Mondial.

Montajul filmului este realizat de Cătălin F. Cristuţiu, iar din distribuţie mai fac parte Camelia Zorlescu, Mircea Andreescu, Ion Lucian, Radu Beligan, Costică Drăgănescu şi Gabriel Spahiu. Producătorul filmului "Medalia de onoare" este Liviu Mărghidan, iar producător delegat, Ada Solomon.

"Medalia de onoare" este o coproducţie Scharf Advertising, Pandora Film şi Abis Studio, realizată cu sprijinul CNC România, Arte/ZDF, Eurimages, TVR, BV Mc Cann Erickson Romania, Odyssey Comunication, Teleclub şi cu participarea HBO România.

În 2004, la cea de‑a treia ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania, Victor Rebengiuc a primit Premiul de Excelenţă pentru întreaga carieră. În acelaşi an, Rebengiuc a primit din partea criticilor de film din România (Retrospectiva Filmelor Anului) titlul de cel mai bun actor din 2004, pentru rolul din filmul "Niki Ardelean, colonel în rezervă", de Lucian Pintilie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici