Vogue Franţa sărbătoreşte 90 de ani de la apariţie, printr-un număr de 620 de pagini

Ediţia franceză a revistei Vogue împlineşte, pe 27 septembrie, 90 de ani de la lansare, eveniment care va fi marcat printr-un număr special de peste 620 de pagini, care cântăreşte peste două kilograme, potrivit publisherului revistei, Conde Nast.

73 afișări
Imaginea articolului Vogue Franţa sărbătoreşte 90 de ani de la apariţie, printr-un număr de 620 de pagini

Vogue Franţa sărbătoreşte 90 de ani de la apariţie, printr-un număr de 620 de pagini (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Revista Vogue a fost lansată în Franţa în 1920 şi revendică statutul de "ghid absolut" în lumea modei din întreaga lume.

Pentru acest număr de colecţie, Vogue a colaborat cu unii dintre cei mai cunoscuţi fotografi din lume, printre care Steven Klein, Mario Sorrenti şi Hedi Slimane.

Numărul aniversar al Vogue va avea 624 de pagini, dintre care 272 de pagini de publicitate şi 104 pagini cu mesaje de felicitări de la diverse personalităţi culturale sau din lumea modei.

În sumarul revistei sunt anunţate materiale speciale, cum ar fi o declaraţie a lui Richard Burton pentru Liz Taylor, un material cu Romy Schneider, dar şi un interviu realizat de scriitoarea Françoise Sagan cu Jeanne Moreau.

Totodată, revista are şi un supliment de 100 de pagini cu 90 dintre cele mai îndrăzneţe fotografii publicate în istoria Vogue Franţa.

Revista apare la chioşcuri pe 27 septembrie şi va costa 5,90 euro, comparativ cu 4,90 euro preţul obişnuit al publicaţiei.

Vogue este o revistă de modă şi lifestyle publicată în 18 ţări de editorul Conde Nast Publications. În fiecare lună, Vogue abordează un subiect specific din domeniul modei, al stilului de viaţă sau al designului.

Revista Vogue a fost lansată în 1892, de Arthur Baldwin Turnure, şi iniţial apărea săptămânal. După moartea lui Arthur Baldwin Turnure, revista a ajuns în posesia lui Conde Nast, cel care a înfiinţat actualul trust ce îi poartă numele, acesta dezvoltând treptat publicaţia. Cea mai mare schimbare adusă de Nast a fost aceea de a scoate revista pe piaţă o dată la două săptămâni. La începutul anilor 1910, Vogue a fost lansată şi în Marea Britanie, apoi în Spania şi ulterior în Franţa, unde s-a bucurat de un mare succes. În 1973, Vogue a devenit o revistă lunară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici