Volume de Kama Ginkas şi Joel Pommerat, lansate în cadrul FNT

Volumele "Teatrul provocator. Kama Ginkas regizează", de Kama Ginkas şi John Freedman, şi o colecţie de piese de teatru semnate de Joel Pommerat au fost lansate luni, la Librăria Cărtureşti, în cadrul Festivalului Naţional de Teatru (1 - 10 noiembrie).

70 afișări
Imaginea articolului Volume de Kama Ginkas şi Joel Pommerat, lansate în cadrul FNT

Regizorul Kama Ginkas

Volumul "Teatrul provocator" face o incursiune în lumea regizorului rus Kama Ginkas şi cuprinde fotografii din spectacole, dar şi elemente din biografia artistului rus şi despre maniera în care acesta abordează texte literare semnate de autori precum F. M. Dostoievski sau Puşkin.

Kama Gingas este unul dintre cei mai apreciaţi regizori de teatru din Rusia. Spectacolele sale, "Crimă", după "Crimă şi pedeapsă", de Dostoievski, "Călugărul negru" şi "Prinţul fericit", de Oscar Wilde, au creat o nouă estetică.

Copil supravieţuitor dintr-un ghetou din Lituania, Ginkas a locuit la Leningrad până în 1970, când s-a mutat la Moscova. A debutat în teatrul american în 2003.

Ginkas este prezent în Festivalul Naţional de Teatru cu spectacolele "Un poem ridicol", după Dostoievski, şi "Călugărul negru".

De cealaltă parte, volumul lui Joel Pommerat reuneşte două piese, "Copilul acesta" şi "Cu o singură mână".

"În opera lui Pommerat avem nişte personaje simple, cu o importanţă extraordinară", a declarat, la lansarea volumului, vicepreşedintele Institutului Cultural Francez, Didier Montaigner. "Important este că Pommerat face o imersie completă printre oamenii adevăraţi", a adăugat Montaigner.

Cele două volume au apărut la editura Unitext.

În cadrul festivalului, Pommerat, unul dintre cei mai apreciaţi autori de teatru contemporan, va avea reprezentaţii ale spectacolului "Copilul acesta", în interpretarea companiei "Louis Brouillard" din Paris.

De asemenea, tot luni a fost lansată şi revista oficială a Festivalului Naţional de Teatru, Scena.ro.

La eveniment au vorbit, printre alţii, directorul artistic al festivalului, Cristina Modreanu, criticul Magdalena Boiangiu şi traducătoarea Anca Rotescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici