YouTube, obligat de o instanţă italiană să scoată de pe site conţinuturi ale Mediaset

Platforma video YouTube a fost obligată de o instanţă de la Roma să retragă de pe site toate videoclipurile versiunii italiene a reality-show-ului "Big Brother", a anunţat grupul TV Mediaset, controlat de familia premierului italian Silvio Berlusconi.

65 afișări
Imaginea articolului YouTube, obligat de o instanţă italiană să scoată de pe site conţinuturi ale Mediaset

YouTube, obligat de o instanţă italiană să scoată de pe site conţinuturi ale Mediaset

Un tribunal din Roma a dat câştig de cauză grupului media Mediaset în procesul împotriva platformei YouTube, care este obligată să scoată toate videoclipurile care prezentau fragmente din emisiunea "Grande Fratello / Big Brother", publicate ilegal pe site de internauţi.

"Grande Fratello", versiunea italiană a emisiunii "Big Brother" este difuzată de Canale 5, post TV deţinut de grupul Mediaset şi se bucură de un mare succes la public.

"Decizia tribunalului dă indicaţii clare despre rolul site-urilor precum YouTube. Este vorba de publisheri adevăraţi care trebuie să respecte regulile ca toate celelalte companii media", informează Mediaset.

"Hotărârea de astăzi nu cenzurează internetul, ci îi măreşte teritoriul. Toţi operatorii de internet, începând cu YouTube ar putea să îşi reînnoiască contractele cu Mediaset şi alţi editori, într-un cadrul legal şi mulţumitor pentru ambele părţi", precizează grupul TV.

Mediaset a intentat procesul împotriva YouTube în iulie 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici