YouTube va lansa o platformă dedicată jurnalismului cetăţenesc

YouTube va lansa o platformă pentru "jurnalismul cetăţenesc", site pe care amatorii pot posta conţinut la cererea anumitor trusturi de presă, pentru a avea o acoperire mai amplă a evenimentelor din anumite regiuni, informează MediaWeek.

65 afișări
Imaginea articolului YouTube va lansa o platformă dedicată jurnalismului cetăţenesc

YouTube va lansa o platformă dedicată jurnalismului cetăţenesc

În condiţiile în care, până acum, jurnalismul comunitar era înţeles doar ca filmuleţe realizate cu telefoanele mobile de amatori care asistau la numite evenimente, YouTube intenţionează ca, prin noua platformă, să dea o nouă dimensiune acestui fenomen.

Site-ul de video streaming va lansa un instrument care va permite site-urilor de ştiri să aibă o legătură directă cu utilizatorii care pot crea conţinut. YouTube Direct este o platformă open-source prin intermediul căreia orice trust media poate solicita conţinut realizat de utilizatori.

În prezent, compania testează YouTube Direct prin parteneriate cu The Huffington Post, NPR.com, Politico.com şi cu platforma online a San Francisco Chronicle.

"Reportajele realizate de amatori sunt unele dintre cele mai interesante fenomene de pe YouTube. Dar organizaţiile de ştiri nu au integrat încă suficient acest potenţial", a spus Steve Grove, coordonatorul diviziei de ştiri a site-ului.

Companiile media nu trebuie să plătească pentru serviciul YouTube Direct, iar site-ul de video streaming nu consideră produsul drept unul generator de venituri. Oficialii companiei spun că scopul serviciului este de a creşte volumul de clipuri video şi de a creşte atractivitatea platformei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici