"Zero decibeli", un spectacol despre surdomuţi, sâmbătă, în Capitală - FOTO

"Zero decibeli", de Ioana Păun, un spectacol despre oamenii care nu pot să audă, va avea premiera sâmbătă, la Teatrul Foarte Mic din Capitală, informează instituţia.

138 afișări
Imaginea articolului "Zero decibeli", un spectacol despre surdomuţi, sâmbătă, în Capitală - FOTO

"Zero decibeli", un spectacol despre surdomuţi, sâmbătă, în Capitală (Imagine: Andrei Pungovschi)

După succesul înregistrat pe aceeaşi scenă cu "Interzis sub 18 ani", de Mihaela Michailov, Ioana Păun propune un text care o conduce în zona de cercetare a sunetului, a impactului pe care acesta îl are în societate, dar şi individual, pentru dezvoltarea fiecărei personalităţi.

"Zero decibeli" înseamnă pentru tânăra regizoare continuarea cercetării pe această temă, după realizarea, la Londra, a proiectului "Realtympanica", în cadrul căruia a explorat efectele acustice pe care le are asupra locuitorilor Londrei construcţia Parcului Olimpic. Acest al doilea spectacol abordează nu doar consecinţele pe care le are asupra omului zgomotul foarte puternic, dar mai ales pe cele ale imposibilităţii perceperii sunetului.

Cum este să te naşti surdomut în România? Poţi merge la o şcoală specială, unde înveţi limbajul semnelor şi unde eşti încurajat să devii cofetar sau lăcătuş sau electrician. Sau poţi alege să nu mergi la acea şcoală specială, să nu înveţi limbajul semnelor şi să încerci să te integrezi printre cei care vorbesc şi aud. Sau, sfidându-ţi "deficienţa", poţi visa să ajungi dansator şi să faci tot posibilul pentru a-ţi împlini visul. Dar, orice ai face, societatea nu este pregătită pentru tine.

"Zero decibeli" prezintă această realitate a surdomuţilor, dar şi realitatea mult prea asurzitoare a celorlalţi locuitori ai Bucureştiului.

Spectacolul este realizat după un text de Mona Bozdog şi Ioana Păun, iar din distribuţie fac parte Mihaela Rădescu, Claudia Prec, Alexandru Potoceanu, Ştefan Lupu, Sever Bârzan şi Paul Dunca.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici