Ziua Porţilor Deschise pentru profesori, la expoziţia "The Human Body" de la Antipa

Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" din Bucureşti organizează joi, între orele 10.00 şi 20.00, Ziua Porţilor Deschise pentru profesori în cadrul expoziţiei "The Human Body", informează un comunicat.

7074 afișări
Imaginea articolului Ziua Porţilor Deschise pentru profesori, la expoziţia "The Human Body" de la Antipa

Ziua Porţilor Deschise pentru profesori, la expoziţia "The Human Body" de la Antipa (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Atât profesorii din învăţământul de stat, cât şi din cel privat au acces gratuit în expoziţie, pe bază de adeverinţă semnată şi şampilată din partea şcolii/ liceului/ facultăţii.

"Încurajăm profesorii din România să viziteze expoziţia şi să decidă în cunoştinţă de cauză cât de folositoare este pentru completarea studiilor elevilor lor. Scopul său este să ofere tuturor o înţelegere mai profundă a corpului uman - nu trebuie să aveţi cunoştinţe medicale, ci doar o minte deschisă. Toţi vizitatorii ajung să înţeleagă, la un nou nivel, valoarea unui stil de viaţă sănătos şi să găsească un nou punct de referinţă pentru structura lor fizică. Noi credem cu putere în educaţie şi în faptul că fiecare are dreptul să îşi vadă şi să îşi înţeleagă propriul corp în propriul fel. Curiozitatea legată de lume şi omenire este forţa care ne face să înaintăm. Credem că această expoziţie are această forţă", spune Sabrina Sheehan, PR Gforce Exhibitions, organizatorul evenimentului.

Biletele sunt în continuare disponibile în reţeaua Eventim şi la casa de bilete a muzeului.

Peste 27.000 de români au vizitat până acum expoziţia, de la deschiderea sa. Dintre aceştia, peste 6.000 au fost elevi cu vârstele între 7 şi 18 ani. La nivel internaţional, peste 3 milioane de elevi şi studenţi au vizitat expoziţia "The Human Body" în grupuri organizate de şcoli, licee şi facultăţi. Acest număr ridicat se datorează atât profesorilor din instituţiile de învăţământ de stat, cât şi din cele private din întreaga lume, care au considerat că expoziţia este una importantă şi ar trebui să completeze educaţia elevilor şi studenţilor.

Expoziţia "The Human Body" include peste 200 de exponate - corpuri umane reale (integrale sau secţiuni), care, prin disecţiile la nivelul organelor şi ţesuturilor, oferă o perspectivă unică, tridimensională, fidelă, asupra a ceea ce se află sub piele, asupra miracolului corpului omenesc şi a modului în care acesta funcţionează. Exponatele au fascinat deja peste 20 de milioane de vizitatori din întreaga lume, fiind prezentate în oraşe precum Londra, Amsterdam, Barcelona, Bratislava, Budapesta, Dublin, Kiev, Lisabona, Madrid, Praga, Torino, Viena, Oostende.

Expoziţia "The Human Body" îşi propune să schimbe modul în care vizitatorii percep corpul uman, oferind românilor, în premieră, o şansă unică de a-şi privi organismul prin ochii unui chirurg şi de a "experimenta" o incursiune vizuală în interiorul său. Nu în ultimul rând, scopul expunerii este şi acela de a-i determina pe vizitatori să-şi respecte şi să-şi îngrijească organismul, acordând atenţie felului în care aleg să trăiască.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici