12 nave vor intra pe coridorul Mării Negre îndreptându-se spre porturile ucrainene

Marina Ucrainei a anunţat miercuri că 12 nave sunt gata să intre pe un coridor de transport maritim din Marea Neagră pentru a ajunge în porturile ucrainene.

2946 afișări
Imaginea articolului 12 nave vor intra pe coridorul Mării Negre îndreptându-se spre porturile ucrainene

12 nave vor intra pe coridorul Mării Negre îndreptându-se spre porturile ucrainene

Navele vor fi încărcate în Ucraina cu cereale şi alte bunuri de export. Alte 10 nave sunt pregătite să plece din porturile ţării, a spus purtătorul de cuvânt al Marinei ucrainene, Dmytro Pletenchuk, potrivit Reuters.

În vară, Ucraina a anunţat organizarea unui „coridor umanitar" pentru a elibera navele blocate în porturile ucrainene de la începutul războiului. De asemenea, ucrainenii evită blocada instituită de ruşi după renunţarea la acordul privind cerealele.

Vapoarele folosesc coridorul care trece pe lângă coasta vestică a Mării Negre, în apropiere de România şi Bulgaria. Acest lucru reprezintă un test al capacităţii Ucrainei de a redeschide rutele de transport maritim. În ultimele luni, ruşii au lansat numeroase atacuri cu drone şi rachete asupra infrastructurii portuare din Ucraina, atât de la Marea Neagră, cât şi de la Dunăre.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici