14 membri ai unei grupări care a pus în circulaţie bancnote false de 100 de euro au fost arestaţi

Poliţia spaniolă a anunţat sâmbătă că a efectuat 14 arestări în legătură cu bancnote de 100 de euro false în valoare de un milion de euro care au trecut nedetectate de bancomate şi alte dispozitive.

554 afișări
Imaginea articolului 14 membri ai unei grupări care a pus în circulaţie bancnote false de 100 de euro au fost arestaţi

"Bancnotele au fost confecţionate manual, erau de foarte bună calitate, deoarece s-au folosit cerneluri speciale, filigrane şi diferite elemente menite să eludeze mecanismele de detectare", a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei spaniole, Elisa Rebolo, citată de Reuters.

O grupare de origine pakistaneză cu ramificaţii în Napoli, Roma şi Barcelona a distribuit bancnotele în Italia, Franţa, Grecia şi Spania, au arătat anchetatorii.

Poliţia spaniolă a declarat că a arestat distribuitori de bani falşi pe un aeroport, în Barcelona, şi într-o staţie de autobuz din oraş, aceştia având asupra lor bancnote false în valoare de 70.000 de euro.

Operaţiunea poliţiei a implicat forţe din Spania, Italia şi Grecia şi a început în noiembrie anul trecut, după ce un număr mare de bancnote false au fost descoperite în Barcelona.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici