19 iunie este data pâna la care angajatul român a lucrat doar pentru stat. În Bulgaria data este 25 mai

19 iunie este data la care salariaţii din România s-au eliberat de povara fiscală în acest an, adică data până la care angajaţii au lucrat pentru taxele, impozitele şi contribuţiile sociale le plătesc statului, conform calculelor institutului economic francez Molinari.

525 afișări
Imaginea articolului 19 iunie este data pâna la care angajatul român a lucrat doar pentru stat. În Bulgaria data este 25 mai

19 iunie este data pâna la care angajatul român a lucrat doar pentru stat. În Bulgaria data este 25 mai

Practic, abia după data de 19 iunie angajaţii au început să lucreze pentru sine şi familie, pentru că până la 19 iunie au trecut cele 169 de zile care corespund celor 46,3% din venitul total care merg la stat.

În anii anteriori, eliberarea de povara fiscală a căzut pe 1 iulie, în 2014 sau pe 23 iunie în 2018, în funcţie de apariţia, dispariţia sau reducerea unorr taxe şi impozite.

În Europa, cei mai împovăraţi din punct de vedere fiscal sunt francezii, care se eliberează de povara taxelor abia pe 19 iulie, după austrieci (18 iulie), belgieni (16 iulie), şi italieni (9 iulie).

Mai puţin împovăraţi fiscal sunt ciprioţii (13 aprilie), maltezii (19 aprilie), irlandezii (17 mai) şi bulgarii (24 mai).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici