2011, anul executărilor silite în rândul proiectelor imobiliare. De ce clienţii „simpli” ar putea fi păsuiţi de bănci

Pentru a limita pierderile, prin recuperarea unei părţi din sumele datorate, bancherii ar putea porni o adevărată campanie de executări silite anul viitor. Persoanele fizice ar putea scăpa pentru că "băncile nu se pot transforma în agenţii imobiliare", după cum susţin economiştii.

84 afișări
Imaginea articolului 2011, anul executărilor silite în rândul proiectelor imobiliare. De ce clienţii „simpli” ar putea fi păsuiţi de bănci

2011, anul executărilor silite în rândul proiectelor imobiliare. De ce clienţii „simpli” ar putea fi păsuiţi de bănci (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Anul viitor, băncile vor fi tentate să accelereze ritmul executărilor silite, pentru a recupera măcar o parte din banii neachitaţi de clienţi prin valorificarea garanţiilor imobiliare depuse de aceştia. Valul îi va lovi însă, cel mai probabil, doar pe clienţii persoane jurdice, clienţii "simpli", persoane fizice, urmând să scape în marea lor parte de executarea silită. Băncile au declarat, de altfel, în mod public, în repetate rânduri, că executarea silită a unui client persoană fizică este o soluţie de ultimă instanţă.

Băncile, nevoite să îşi ajute clienţii să-şi plătească ratele.

"Nu vor executa pe nimeni. Cu săracii nu te poţi lupta, pentru că nu ai ce să le iei. Nu vor executa nimic. Ele nu se pot transforma în agenţii imobiliare şi, mai important, nu au cui să vândă ceea ce execută. Dacă vor face acest lucru, îl vor face doar dacă se pregătesc să plece de la noi. Ele nu pot pierde clienţi. Ba din contră, cel mai probabil îi vor ajuta să îşi plătească ratele", a declarat pentru gândul Ilie Şerbănescu, analist economic.

Citeşte mai multe despre executările silite pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici