46.800 euro, cea mai scumpă vacanţă de Paşte

Atât a plătit un cuplu care va petrece 11 zile la Los Angeles.

491 afișări
Imaginea articolului 46.800 euro, cea mai scumpă vacanţă de Paşte

46.800 euro, cea mai scumpă vacanţă de Paşte

Majoritatea turiştilor români pleacă de sărbători în străinătate, Românii care îşi doresc să plece în vacanţă de Paşte scot din buzunar, în acest an, sume cu 20-30% mai mari decât anul trecut. Majoritatea covârşitoare (80%) preferă destinaţii din străinătate, precum Dubai, Grecia, Spania, Turcia sau Maldive, unde plătesc pentru un sejur de la 500 de euro până la câteva mii de euro. În top se află un cuplu care a plătit 46.800 de euro pentru 11 nopţi de cazare la un hotel de 5 stele din Los Angeles, cu zbor la first class şi transfer cu limuzina.

Cei mai câştigaţi sunt turiştii care şi-au rezervat sejurul din timp; ei au economisit cu până la 35% din buget faţă de cei care au recurs la vacanţe last-minute, arată o analiză Nordis Travel, agenţie touroperatoare axată pe vacanţe tailor made. În ceea ce îi priveşte pe românii care au ales să rămână în ţară, aceştia au preferat destinaţii precum Bucovina, Delta Dunării sau Poiana Braşov, unde pachetele pornesc de la 200 de euro, dar pot trece de 10.000 de euro.

„Am observat că, deşi inflaţia a crescut destul de mult, bugetul alocat pentru o călătorie nu a scăzut, turiştii preferând să reducă numărul de zile, dar să păstreze standardele de la calitate şi confort. Toţi turiştii e bine să ştie că există opţiuni de vacanţă pentru fiecare, indiferent de bugetul pe care îl au. Ca să economisească bani, chiar până la 35% din suma finală, noi le recomandăm să achiziţioneze pachetele din timp”, a declarat Anca Drugan, CEO Nordis Travel.

Cei mai mulţi români care nu petrec Paştele acasă, au ales să plece în străinătate, arată datele prezentate de Nordis Travel, care a făcut o analiză a rezervărilor pentru perioada sărbătorilor pascale. În topul acestor destinaţii se află Dubai (35%), unde preţul unui bilet de avion porneşte de la 800 de euro, dar poate ajunge până la 1.200 de euro dacă este achiziţionat last-minute. Grecia, unde sejururile încep de la 500 de euro de persoană, pentru patru nopţi de cazare, cu toate mesele incluse, inclusiv masa festivă de Paşte, se află pe locul al doilea (25%), cei mai mulţi turişti preferând să călătorească cu maşina personală.

O altă destinaţie favorită este Spania (10%), cu „vedeta” Barcelona, unde se plătesc sume începând de la 800 de euro de persoană pentru transport cu avionul şi patru nopţi de cazare, cu toate mesele incluse 10%. Alte destinaţii preferate de turiştii care au ales să plece în vacanţa de Paşte prin intermediul Nordis Travel sunt Turcia, Israel, Maldive, Egipt sau Cipru.

La modă, croazierele cu servire oferită de primul barman umanoid robotizat

Printre tendinţele care par a se manifesta puternic anul acesta, mai spune Anca Drugan, se află călătoriile în grup restrâns, circuitele culturale şi croazierele - pentru care mulţi şi-au făcut rezervări din timp, unii chiar de astă-vară, tocmai pentru a economisi până la o treime din preţul unui pachet turistic.

„Tarifele pentru croaziere încep de la 900 de euro şi pot ajunge până la 5.000 de euro de persoană. Pachetul de 900 de euro include cazarea în cabină şi trei mese pe zi. O croazieră all inclusive, cu acces la spectacole Cirque du Soleil sau servire oferită de primul barman umanoid robotizat, porneşte de la 2.000 de euro şi ajunge până la 5.000 de euro de persoană”, a arătat Anca Drugan.

În privinţa vacanţelor de Paşte în grup restrâns, foarte căutată este în acest an Japonia. Un pachet de 12 zile, cu bilet de avion, cazare în hoteluri de 4 şi 5 stele, central, cu mic dejun şi cină şi toate intrările la obiectivele turistice incluse, a costat 4.700 euro de persoană. Surpriza o constituie prânzul special din ziua de Paşte, într-un restaurant tradiţional, unde turiştii vor fi serviţi cu o delicatesă locală, Hida–gyu - carne de vită, una dintre cele mai fine din lume, care provine dintr-o rasă de bovine japoneză. Alături de ghidul local, ei vor vizita unele dintre cele mai importante obiective turistice nipone (castele, temple, case de samurai) şi vor cina alături de o Maiko.

Şi Marocul e în topul preferinţelor. Pentru un pachet turistic aici s-au plătit 1.900 euro de persoană. Pachetul înseamnă un circuit de 12 zile şi include biletul de avion, 11 nopţi de cazare la hoteluri de 4 şi 5 stele situate central, tururi de oraşe alături de ghizi locali, intrările la toate obiectivele turistice (muzee, situri arheologice, oraşe cosmopolite sau deşert), plus experienţe inedite precum o seară tradiţională cu muzică şi dans ori vizita acasă la un imam şi în familii de berberi.

15.000 euro - o vacanţă de Paşte în România

Reprezentanţii Nordis Travel mai spun că destinaţiile locale cele mai căutate se află în Bucovina, Vale Prahovei şi Delta Dunării. Cea mai scumpă vacanţă în România a fost cea plătită de un grup de 22 persoane, care a închiriat un conac la munte, cu 11 camere. Pentru trei nopţi de cazare şi masa festivă de Paşte (al cărei meniu l-a decis împreună cu bucătarul locaţiei), grupul a plătit 15.000 de euro.

Bucovina este destinaţia favorită a iubitorilor de tradiţii, care îşi doresc să petreacă Paştele împreună cu familia, în linişte şi tihnă. Pachetele pornesc de la 1.500 de lei de persoană, pentru patru nopţi de cazare, cu toate mesele incluse, plus masa festivă de Paşte. Turiştii pot opta de asemenea pentru ateliere de încondeiat ouă, în stil bucovinean, sau vizite la mănăstirile din zonă.

Hotelierii din Delta Dunării au avut tarife dinamice şi pachete speciale pentru Sărbătorile Pascale. Tarifele încep de la 1.700 lei de persoană, pentru patru nopţi de cazare cu toate mesele incluse şi masa festivă în ziua de Paşti. Turiştii se vor putea bucura de o experienţă cu totul specială în plimbările pe canale şi lacuri, deoarece aceasta este perioada când îşi fac apariţia păsările migratoare şi primele plante acvatice precum irişii, stuful sau papura.

Cei care aleg Valea Prahovei în perioada brânduşelor, care pot fi admirate pe versanţi, plătesc pentru trei nopţi de cazare de la 1.000 lei de persoană, pentru cazare cu mic dejun şi prânz festiv de Paşte.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici