5 milioane euro, limita maximă a ajutorului de stat pentru IMM-uri

Întreprinderile Mici şi Mijlocii (IMM) care activează în industria prelucrătoare, comerţ, repararaţii, hoteluri şi restaurante, tranzacţii imobiliare, închirieri şi prestări servicii pot beneficia de ajutor de stat în limita a cinci milioane de euro, repartizat pe 5 ani.

1 afișare
Imaginea articolului 5 milioane euro, limita maximă a ajutorului de stat pentru IMM-uri

5 milioane euro, limita maxima a ajutorului de stat pentru IMM-uri

Condiţiile acordării ajutorului pentru dezvoltarea sau modernizarea firmelor din aceste sectoare au fost aprobate, miercuri, printr-o hotărâre a Guvernului.

Valoarea ajutorului se încadrează în plafonul prevăzut de reglementările UE care stabilesc că nu este necesară notificarea Comisiei.

Potrivit actului normativ, ajutorul se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Economiei şi Finanţelor (MEF), sub formă de granturi. Valoarea ajutorului acordat se exprimă în formă brută, adică înainte de deducerea impozitelor directe. Durata schemei este de cinci ani, respectiv 2007 – 2011 cu posibilitatea prelungirii.

De astfel de facilităţi pot beneficia întreprinderile care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: sunt înregistrate conform Legii 31/1990 şi sunt încadrate în categoria IMM, au sediul şi îşi desfăşoară activitatea în România în industria prelucrătoare, comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, repararea autovehiculelor, motocicletelor şi a bunurilor personale şi de uz gospodăresc, hoteluri şi restaurante, tranzacţii imobiliare, închirieri şi activităţi de servicii prestate în principal întreprinderilor.

Firmele sunt obligate să transmită MEF anual, timp de trei ani de la finalizarea investiţiei, o raportare privind efectele finanţării, până la 1 iunie a anului în curs pentru anul precedent.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici