A câştigat de zece ori mai mult investind în Facebook. Acum mizează pe Apple

Miliardarul rus Alişer Usmanov a cumpărat recent acţiuni Apple în valoare de aproximativ 100 de milioane de dolari, mizând pe viitorul companiei chiar şi după Steve Jobs, încurajat de investiţia în titluri Facebook care i-a adus un câştig de zece ori mai mare.

358 afișări
Imaginea articolului A câştigat de zece ori mai mult investind în Facebook. Acum mizează pe Apple

A câştigat de zece ori mai mult investind în Facebook. Acum mizează pe Apple (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cred în viitorul acestei companii chiar şi după Steve Jobs. Când compania a pierdut 100 de miliarde de dolari din capitalizarea de piaţă, a fost un moment bun pentru cumpărarea de acţiuni, pentru că îşi vor reveni", a spus Usmanov într-un interviu, informează Bloomberg.

Acţiunile Apple sunt cotate cu 40% sub un maxim atins în septembrie anul trecut, reflectând parţial îngrijorarea investitorilor legată de încetinirea vânzărilor şi a profitabilităţii şi de intensificarea concurenţei din partea Samsung.

Usmanov, aflat pe locul 35 în topul miliardarilor realizat de Bloomberg, cu o avere de 19,8 miliarde de dolari, a mai câştigat şi din investiţii în compania chineză Alibaba.com şi în Mail.ru Group din Rusia.

"Nimic nu este etern. Dar cred că în următorii trei ani Apple este o investiţie foarte promiţătoare, în special datorită dividendelor mari şi a răscumpărărilor de acţiuni", a spus Usmanov, fără să precizeze când a cumpărat titlurile.

El a adăugat că este încrezător în viitorul tehnologiei, precum şi în cel al Facebook. Titlurile Facebook au încheiat tranzacţiile de luni la un nivel cu 29% sub cel al ofertei publice iniţiale de acum un an.

Usmanov şi-a plasat în acest an toate activele deţinute împreună cu doi parteneri în USM Holdings, o companie înregistrată în Insulele Virgine Britanice. Miliardarul mai deţine controlul la Metalloinvest Holding, cel mai mare producător de minereu de fier din Rusia şi la al doilea mare operator de telefonie mobilă, Megafon.

El îşi păstrează majoritatea fondurilor în depozite bancare din Rusia, dar crede că şi plasamentele în obligaţiuni suverane sunt rentabile.

Usmanov a mai spus că îl respectă pe miliardarul Warren Buffett, preşedintele Berkshire Hathaway. El nu vede însă necesitatea de a se alătura iniţiativei lui Buffett şi a lui Bill Gates, de a-şi dona jumătate din avere în scopuri caritabile.

Miliardarul rus a donat 247 de milioane de dolari în perioada 2010-2012, potrivit unui sondaj efectuat de Bloomberg în rândul celor mai bogaţi oameni din Rusia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici