A fost lansată licitaţia pentru modernizarea unui lot al liniei ferate Craiova - Caransebeş

Compania Naţională de Căi Ferate a lansat licitaţia pentru achiziţia serviciilor de proiectare şi execuţie lucrări de modernizare pentru un lot dintre Craiova şi Caransebeş.

204 afișări
Imaginea articolului A fost lansată licitaţia pentru modernizarea unui lot al liniei ferate Craiova - Caransebeş

A fost lansată licitaţia pentru modernizarea unui lot al liniei ferate Craiova - Caransebeş

Compania Naţională de Căi Ferate "CFR" SA a lansat licitaţia pentru achiziţia serviciilor de proiectare şi execuţie lucrări de modernizare a infrastructurii feroviare pe lotul 3 Igiroasa - Drobeta Turnu Severin, aferent obiectivului Craiova - Drobeta Turnu Severin - Caransebeş (225,287 km).

Valoarea financiară estimată a contractului este cuprinsă între 3.087.419.527,78 lei fără TVA şi 3.377.161.757,08 lei fără TVA, sursa de finanţare fiind asigurată din Fonduri Externe Nerambursabile, aferente Programului Transporturi (PT) 2021 - 2027.

Achiţia publică pentru lotul 3 prevede proiectarea şi execuţia lucrărilor de modernizare pe o lungime de 41,23 km, de la Igiroasa (cap Y) la Drobeta Turnu Severin (cap X), km 331+000 - km 362+632, legăturile CF ale variantei de traseu cu staţiile Prunişor şi Drobeta Marfă, Staţia CF Drobeta Marfă şi Racord CF Dudaşu.

Durata estimată pentru elaborarea proiectului tehnic şi execuţia lucrărilor este de 72 luni, din care 12 luni pentru proiectare şi 60 de luni pentru execuţie.

Scopul general ale implementării proiectului este îmbunătăţirea infrastructurii pentru creşterea vitezei de circulaţie la valori cuprinse între viteza de 120 km/h şi cea de 160 km/h, modernizarea instalaţiilor de electrificare pe toată lungimea tronsonului (25 kV), mărirea capacităţii de tranzit, asigurarea interoperabilităţii prin implementarea STI, în special în ceea ce priveste sarcina pe osie (22,5 t), gabaritul de încărcare (C), lungimea liniilor din staţii si haltele de miscare, facilităţile pentru persoanele cu dizabilităţi, modernizarea staţiilor şi a haltelor de mişcare, modernizare poduri, podeţe, reabilitarea/modernizarea clădirilor staţiilor de călători, incluzând construcţiile pasarelelor şi/sau tunelurilor pietonale, ridicarea nivelului peroanelor, în conformitate cu standardele europene în vigoare, montarea de panouri fonoabsorbante şi/sau soluţii alternative de reducere a nivelului de zgomot, instalaţii de centralizare electronică noi, în staţii şi introducerea sistemului de siguranţă ERTMS (ETCS nivel 2 + GSM-R) şi reducerea valorii maxime a declivităţii pe secţiunile unde aceasta depăşeşte 18 %.

Termenul limită pentru primirea ofertelor este 29.05.2023.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici