A fost spart pragul de 10 milioane de acţiuni subscrise de micii investitori

A fost spart pragul de 10 milioane de acţiuni subscrise de micii investitori în oferta de listare a Agricover Holding la Bursa de Valori Bucureşti, adică 12% din tranşa de retail. Investiţii de 5 mil. lei până acum.

483 afișări
Imaginea articolului A fost spart pragul de 10 milioane de acţiuni subscrise de micii investitori

A fost spart pragul de 10 milioane de acţiuni subscrise de micii investitori

12% din tranşa micilor investitori din oferta de listare a Agricover Holding la Bursa de Valori Bucureşti au fost subscrise până luni dimineaţă, 8 mai 2023, în a treia zi de la debutul ofertei de listare a companiei antreprenoriale din agricultură care este evaluată la aproximativ 1 mld. lei. Oferta – care constă atât în majorare de capital cât şi vânzare de acţiuni din partea celor doi acţionari – se încheie pe 16 mai, relatează Ziarul Financiar.

Astfel, azi dimineaţă în jurul orei 10:00 a fost spart pragul de 10 milioane de acţiuni subscrise de către micii investitori, ceea ce la un preţ de 0,5 lei pe acţiune înseamnă plasamente de aproximativ 5 mil. lei. Oferta de listare se încheie pe 16 mai iar micilor investitori le sunt puse la dispoziţie 83 milioane de acţiuni.

Aceste 83 milioane de acţiuni reprezintă 10% din totalul ofertei de listare – de 833 milioane de acţiuni. Subscrierile pe tranşa investitorilor instituţionali – care au 90% din ofertă - nu sunt publice.

Listarea Agricover Holding (simbol bursier AGV) la Bursa de Valori Bucureşti, într-o ofertă de 416 mil. lei derulată de Wood care a început pe 4 mai şi urmează a se încheia pe 16 mai, constă atât în vânzarea de acţiuni din partea celor doi acţionari vânzători – antreprenorul Jabbar Kanani şi BERD - cât şi într-o majorare de capital prin emisiunea de acţiuni noi.

Cea din urmă operaţiune, estimată la aproximativ 140 mil. lei pe baza preţului maxim de 0,5 lei pe acţiune la care subscriu micii investitori, are ca destinaţie finanţarea strategiei de creştere a holdingului, în special a filialei Agricover Credit, potrivit datelor din prospect.

Restul banilor atraşi de la investitori, de 276 mil. lei, rămân la cei doi acţionari care îşi diminuează deţinerile în holding, respectiv 202 mil. lei la Jabbar Kanani (care va scădea de la 85,2% din capitalul social al Agricover Holding la 57,44%) şi 75 mil. lei la Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (de la 12,72% la 4,12%).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici