Abu Dhabi a devenit unul dintre acţionarii importanţi ai British Petroleum

Abu Dhabi a devenit unul dintre cei mai importanţi acţionari ai British Petroleum (BP) în urma unui acord conform căruia compania petrolieră va deţine o participaţie mai mare în producţia de petrol a emiratelor, potrivit BBC.

252 afișări
Imaginea articolului Abu Dhabi a devenit unul dintre acţionarii importanţi ai British Petroleum

Abu Dhabi a devenit unul dintre acţionarii importanţi ai British Petroleum (Imagine AFP)

BP va deţine 10% din acţiunile Companiei Abu Dhabi pentru Operaţiunile Petroliere Onshore (Abu Dhabi Company for Onshore Petroleum Operations Ltd – ADCO). ACDO deţine petrimetre petroliere onshore care reprezintă cea mai mare parte a producţiei din Abu Dhabi. Acordul va creşte semnificativ cota-parte a BP pentru producţia de petrol şi gaz în emirate, de la 95.000 de barili de petrol pe zi la 260.000 de barili pe zi, din 2017.

În schimb, Abu Dhabi va primi 2% din cota-parte a BP în valoare de două miliarde de lire. Astfel, Abu Dhabi va fi printre primii zece acţionari ai companiei, înaintea Kuweitului, care deţine 1,7%. În prezent, firma de investiţii Blackrock este cel mai mare acţionar BP cu o participaţie de 5,4%.

BP deţine participaţii în câteva companii petroliere şi gaziere, inclusiv o cotă-parte de 15% în perimetre offshore de ţiţei şi gaz.

În noiembrie, BP a dat vina pe preţul mic al petrolului pentru scăderea de aproape 50% a profiturilor în trimestrul al treilea. BP şi-a redus investiţiile în noi perimetre pentru a-şi reface profitul. În octombrie, compania a anunţat că va abandona planul de forare pe coasta de sud a Australiei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici