Achiziţie de 2 miliarde dolari pentru compania de cosmetice AVON: Pe ce loc mondial va urca brand-ul

Grupul de cosmetice brazilian Natura, care deţine deja The Body Shop şi Aesop, a anunţat că achiziţionează o distribuitorul de produse cosmetice Avon, cu 2 miliarde de dolari, informează BBC.

874 afișări
Imaginea articolului Achiziţie de 2 miliarde dolari pentru compania de cosmetice AVON: Pe ce loc mondial va urca brand-ul

Grupul brazilian Natura cumpără Avon cu 2 miliarde de dolari

Acţionarii Natura urmează să deţină 76% din viitoarea companie, care va avea venituri anuale de peste 10 miliarde de dolari. Acordul va crea cea de-a patra companie de cosmetice din lume.

Noua companie va deţine 3.200 de magazine din întreaga lume, cu o prezenţă în 100 de ţări.

Avon se străduieşte să-şi modernizeze afacerile globale în ultimii ani, deoarece modelul de vânzări door-to-door a devenit mai puţin popular în era internetului.

În 2016, compania a declarat că îşi mută sediul de la New York în Marea Britanie, dar şi reducerea a 2.500 de locuri de muncă în întreaga lume, ca parte a unui plan de redresare.

În acelaşi timp, Avon şi-a vândut operaţiunile din SUA către fondul de investiţii Cerberus.

În luna aprilie, LG Household & Health Care a fost de acord să achiziţioneze atât acţiunile Avon, cât şi cele ale Cerberus în afacerea din SUA.

Potrivit analiştilor de la Brasil Plural, Natura "urmăreşte obiectivul de a deveni un brand global", dar a avertizat că va trebui să investească în mod semnificativ în operaţiunile lui Avon în Brazilia. Avon are deja 2,2 milioane de consultanţi de marketing direct în Brazilia.

Natura are un model de afaceri similar, iar mulţi reprezentanţi Avon în Brazilia vând şi produsele Natura.

Producatorul de cosmetice brazilian a cumparat The Body Shop intr-o tranzacţie estimată la 1 miliard de euro, de la grupul francez L'Oreal, în 2017.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici