Acordul comercial UE-SUA a primit aviz favorabil din partea unei comisii a Parlamentului European

Acordul comercial transatlantic, aflat în curs de negociere între autorităţile europene şi cele americane, a primit, joi, primul semnal de susţinere din partea Parlamentului European, obţinând aprobarea Comisiei de Comerţ, informează site-ul publicaţiei Le Figaro.

219 afișări
Imaginea articolului Acordul comercial UE-SUA a primit aviz favorabil din partea unei comisii a Parlamentului European

Acordul comercial UE-SUA a primit aviz favorabil din partea unei comisii a Parlamentului European

Proiectul a atras revolta din partea europarlamentarilor ecologişti, care resping cu vehemenţă acest proiect.

Acest acord comercial, cunoscut ca Parteneriatul Transatlantic pentru Comerţ şi Investiţii (TTIP), a fost aprobat de 28 de europarlamentari (socialişti, conservatori şi liberali) care fac parte din Comisia de Comerţ a Parlamentului European.

Treisprezece eurodeputaţi au votat contra proiectului. Printre aceştia s-au aflat europarlamentarii grupului verzilor, inclusiv francezul Yannick Jadot, care a denunţat "trădarea grupului socialist" mai ales în privinţa aprobării acordate de acest partid controversatei clauzei a instanţelor de arbitraj.

Instanţele de arbitraj reprezintă o problemă îngrijorătoare pentru numeroase ţări europene, care consideră că s-ar lăsa deschisă oportunitatea contestării de către companiile multinaţionale a politicilor publice comunitare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici