Acordul privind gazele dintre Rusia şi Ucraina va fi semnat luni după-amiază

Companiile energetice rusă şi ucraineană, Gazprom şi Naftogaz, vor semna luni, în jurul orei 12.30 GMT (14.30 ora României), un acord menit să permită reluarea livrărilor de gaze ruseşti către Europa via Ucraina, a anunţat un purtător de cuvânt al Guvernului rus.

19 afișări
Imaginea articolului Acordul privind gazele dintre Rusia şi Ucraina va fi semnat luni după-amiază

Acordul privind gazele dintre Rusia şi Ucraina va fi semnat luni după-amiază (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este programat ca acestea să fie semnat la ora locală 15.30 (14.30 ora României)", a declarat Aleksandr Smirnov, purtătorul de cuvânt al premierului rus, Vladimir Putin.

Acordul, despre care nu se cunosc foarte multe detalii, a fost negociat în noaptea de sâmbătă spre duminică de Putin şi omologul său ucrainean, Iulia Timoşenko.

Acesta va permite reluarea aprovizionării europene cu gaze ruseşti via Ucraina, livrări întrerupte la 7 ianuarie.

Timoşenko şi Putin vor asista la semnarea documentul de către oficialii Gazprom şi Naftogaz, potrivit lui Smirnov.

Citeşte şi:

Rusia şi Ucraina au ajuns la un acord pe tema gazelor

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici