Acţionarii BVB nu au reuşit nici sâmbătă să decidă fuziunea cu Sibex, din lipsă de cvorum

AGEA de la BVB în care trebuia decisă fuziunea cu Sibex nu s-a întrunit nici sâmbătă, din lipsă de cvorum, astfel că acţionarii vor fi reconvocaţi la finalul lunii iunie pentru dezbaterea acestui subiect.

9 afișări

La a doua convocare, de sâmbătă, au fost prezenţi acţionari care deţin 8,57% din drepturile de vot, faţă de 50% cât era necesar.

"Vom repune acest subiect pe ordinea de zi a următoarei AGA, pentru a fi consecvenţi acestui demers, mai ales deoarece la Sibex s-a decis ieri (vineri-n.r.) fuziunea cu BVB", a declarat Stere Farmache, preşedintele Consiliului de Administraţie al Bursei de Valori (BVB).

Vineri, la prima convocare a acţionarilor, AGEA a avut cvorum de 60,91%, iar prezenţa necesară era de 75%.

Administratorii BVB şi Sibex au decis la finalul lunii ianuarie să reia discuţiile cu privire la fuziune. Cele două pieţe ar urma să continue dezvoltarea pe segmentul principal - Bursa de la Bucureşti pe piaţa la vedere, iar cea de la Sibiu pe derivate.

Cele două burse au mai încercat o fuziune în perioada 2005 - 2006, însă proiectul a fost respins de acţionari, care nu s-au înţeles în privinţa conversiei de acţiuni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici