Acţionarii Edil Construcţii au respins majorarea capitalului şi propun reorganizarea firmei

Acţionarii Edil Construcţii din Arad au respins propunerea de majorare a capitalului social şi vor lua în discuţie la 4 mai declanşarea procedurii de reorganizare judiciară a companiei.

6 afișări

Deciziile de despingere a majorării capitalului social şi de convocare a AGA pentru reorganizarea companiei au fost luate, marţi, de acţionari, potrivit unui comunicat remis Bursei.

Firma a anunţat la începutul lunii martie că intenţionează să îşi majoreze capitalul social cu 9,2 milioane lei, de la 3,68 milioane de lei la peste 12,8 milioane de lei, prin aport în numerar. Operaţiunea urma să fie realizată prin emiterea de două acţiuni noi la fiecare titlu deţinut, la un preţ egal cu valoarea nominală de 0,1 lei, către acţionari.

Edil Construcţii execută construcţii edilitare, civile, industriale, sisteme de canalizare, lucrări hidrotehnice, comercializează produse de balastieră, betoane şi mortare şi închiriază scule, utilaje şi spaţii.

Potrivit celor mai recente raportări, cei mai importanţi acţionari ai firmei se numără IFB Finwest (26,6%) şi CFR - SIRV Braşov (23,1%).

Acţiunile firmei, listată pe piaţa Rasdaq a Bursei de Valori Bucureşti, au încheiat şedinţa de luni la preţul de 0,05 lei, în scădere cu 22,9% faţă de referinţă. La această cotaţie, capitalizarea Edil Construcţii este de 1,8 milioane de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici