Acţionarii SIBEX au aprobat fuziunea cu BVB - surse -

Acţionarii SIBEX au aprobat de principiu fuziunea cu Bursa de Valori Bucureşti (BVB), propunere care a întrunit 84% din voturile exprimate, au declarat pentru MEDIAFAX surse din acţionariatul bursei de la Sibiu care participă la şedinţa AGA extraordinară.

10 afișări

Adunarea generală extraordinară a acţionarilor BVB în care trebuia să se discute tot despre fuziunea de principiu cu Sibex a fost amânată pentru sămbătă, întrucât vineri nu s-a întrunit cvorumul necesar.

Pe ordinea de zi a celor două burse a figurat fuziunea de principiu, prin absorbţia societăţii de la Sibiu de către cea de la Bucureşti.

La şedinţa AGA SIBEX sunt prezenţi acţionari care deţin 95% din titlurile operatorului.

În actul constitutiv al Bursei este prevăzut un cvorum minim de 75%, iar la AGEA de vineri au fost prezenţi acţionari care deţin doar 60,91% din titluri.

Dacă acţionarii celor două societăţi vor vota pentru unificare, consiliile de administraţie vor întocmi un proiect de fuziune, care va fi prezentat spre aprobare în AGA.

Administratorii BVB şi Sibex au decis la finalul lunii ianuarie să reia discuţiile cu privire la fuziune. Cele două pieţe ar urma să continue dezvoltarea pe segmentul principal - Bursa de la Bucureşti pe piaţa la vedere, iar cea de la Sibiu pe derivate.

Cele două burse au mai încercat o fuziune în perioada 2005 - 2006, însă proiectul a fost respins de acţionari, care nu s-au înţeles în privinţa conversiei de acţiuni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici