Acţiunile Apple, la MAXIMUL istoric. Gigantul american are în conturi peste 250 de miliarde de dolari, mai mult decât tot sistemul bancar din România

Acţiunile Apple au închis şedinţa din 1 mai la maximul istoric de 146,6 dolari/acţiune pe bursa de la New York. Este cel mai ridicat nivel de la listarea gigantului americani, iar analiştii susţin că evoluţia este încurajată şi de raliul acţiunilor Netflix şi Amazon.

943 afișări
Imaginea articolului Acţiunile Apple, la MAXIMUL istoric. Gigantul american are în conturi peste 250 de miliarde de dolari, mai mult decât tot sistemul bancar din România

Acţiunile Apple, la maximul istoric. Gigantul american are în conturi peste 250 de miliarde de dolari, mai mult decât tot sistemul bancar din România

În ultimele 12 luni, acţiunile Apple au crescut cu circa 54%.

Oferta publică de vânzare de acţiuni a Apple pe bursa americană a avut loc pe 12 decembrie 1980, când compania a vândut 4,6 milioane de acţiuni pentru preţul unitar de 22 de dolari. A fost cea mai mare vânzare de acţiuni la bursă, de la Ford din 1956 până atunci, scrie Wall Street Journal, potrivit Ziarului Financiar.

Apple a realizat operaţiuni de splitare a acţiunilor de patru ori de la IPO: 1987, 2000, 2005 şi 2014. Cu o valoare ajustată la operaţiunea de splitare, acţiunile Apple au crescut cu 20.000% din 1980 încoace. O investiţie de 1.000 de dolari în acţiuni Apple în 1980 i-ar fi adus unui investitor 45 de acţiuni. La preţul de închidere de luni, de 146 dolari pe acţiune, investiţia iniţială de 1.000 de dolari ar valora 368.000 de dolari. 

Apple va raporta săptămâna aceasta cel mai probabil rezerve de cash care au depăşit 250 de miliarde de dolari, un prag atins în mijlocul discuţiilor legate de o restructurare a sistemului fiscal din SUA, şi care ar putea forţa compania americană să facă achiziţii majore sau să împartă mai mulţi bani către acţionari, scrie WSJ.

Rezultatele trimestriale ale Apple vor arăta că probabil cash-ul total al companiei, fără să se pună la socoteală datoriile, a depăşit valoarea de piaţă a magazinelor Wal-Mart şi cea a P&G, dar şi că depăşeşte rezervele valutare ale Marii Britanii şi Canadei combinat.

Drept comparaţie, activele totale ale sistemului bancar din România sunt 87 de miliarde de euro.

Compania americană şi-a dublat cash-ul în mai puţin de patru ani şi jumătate. În ultimele trei luni din 2016, compania câştiga aproximativ 3,6 milioane de dolari pe oră.

Citiţi continuarea articolului pe www.zf.ro

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici