Acţiunile Erste Bank, tranzacţionate la BVB

Acţiunile Erste Bank, acţionarul majoritar al Băncii Comerciale Române (BCR), au început joi prima şedinţă de tranzacţionare la BVB la o cotaţie de 141,9 lei pe unitate, în urcare cu 2,01%, faţă preţul de referinţă de 139,1 lei.

1 afișare
Imaginea articolului Acţiunile Erste Bank, tranzacţionate la BVB

Acţiunile Erste Bank, tranzacţionate la BVB

Cotaţia de referinţă de 139,1 lei reprezintă echivalentul în lei a cotaţiei de închidere de miercuri, de la bursa din Viena, de 38,27 euro/titlu. Preţul de referinţă a fost calculat în lei la cursul de referinţă anunţat miercuri de Banca Naţională a României.

Titlurile Erste Bank au urcat, miercuri, pe Bursa din Viena, la 38,27 euro/titlu, cu 4,08% peste preţul de la închiderea şedinţei de marţi.

Listarea Erste Bank la Bucureşti este un semnal semnificativ pentru România, aceasta fiind cea mai importantă piaţă pentru grupul austriac, a declarat joi, preşedintele băncii, Andreas Treichl.

"Avem încredere în România întrucât va fi unul din câştigătorii din următorii ani", a spus Treichl.

Reprezentantul Erste a arătat că România are un sistem bancar "excelent", iar pe termen lung, clienţii vor fi cei care vor beneficia de pe urma concurenţei între principalele instituţii de credit.

Preşedintele Erste a fost prezent la Bucureşti cu ocazia începerii procesului de tranzacţionare a acţiunilor grupului austriac pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

La rândul său, preşedintele Asociaţiei Brokerilor, Dan Paul, şi-a exprimat speranţa că vor mai urma şi alţi emitenţi internaţionali la Bursa de Valori Bucureşti.

Directorul general al Depozitarului Central, Adriana Tănăsoiu, a menţionat că listarea Erste Bank la BVB a presupus pentru instituţia pe care o conduce alinierea completă a mecanismelor post-tranzacţionare la regulile şi practicile depozitarilor din Uniunea Europeană.

Firma de avocatură Ţuca Zbârcea & Asociaţii a fost consultantul juridic pentru listarea băncii austriece pe Bursa de la Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici