Acţiunile europene au deschis în creştere, în urma propunerilor de reformă ale Greciei

Acţiunile marilor companii europene au început tranzacţiile de vineri în creştere pentru a doua zi consecutiv, după ce Grecia a transmis Eurogroup un program de reforme care include majoritatea condiţiilor solicitate de creditori pentru acordarea de noi fonduri, relatează Bloomberg.

60 afișări
Imaginea articolului Acţiunile europene au deschis în creştere, în urma propunerilor de reformă ale Greciei

Acţiunile europene au deschis în creştere, în urma propunerilor de reformă ale Greciei (Foto: Shutterstock)

Indicele Stoxx Europe 600 este în urcare cu 1,5%, iar indicii burselor din Lisabona, Milano şi Paris cu peste 2,1%. Pe ansamblul săptămânii, Stoxx 600 este pe cale să crească cu 0,9%.

Indicele DAX al bursei din Frankfurt este în creştere cu 1,71%, iar FTSE 100 al bursei din Londra, cu 1,1%.

Grecia a cerut în schimbul reformelor un nou program de finanţare în valoare de 53,5 miliarde de euro pentru acoperirea datoriilor scadente până în 2018, o revizuire a ţintei excedentului bugetar primar în conformitate cu înrăutăţirea situaţiei economice şi o reprofilare a datoriilor pe termen lung.

Grecii au respins duminică, prin referendum, măsurile de austeritate cerute de creditori în schimbul finanţării ţării, provocând scăderea acţiunilor, la începutul săptămânii.

Programul de reforme transmis de Guvern joi noaptea Eurogroup trebuie aprobat vineri de Parlamentul grec.

Bursa din Atena este închisă până luni, 13 iulie, ca şi băncile.

Acţiunile InterContinental Hotels Group sunt în creştere cu 4,5% în urma vânzării hotelului din Hong Kong unui grup de investitori coordonat de Gaw Capital Partners, pentru 938 milioane de dolari.

Titlurile miniere sunt în urcare la rândul lor, BHP Billiton şi Rio Tinto Group cu cel puţin 1,8%, după ce Citigroup a recomandat investiţiile în aceste acţiuni.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici