Acţiunile europene îşi revin din şocul provocat de acutizarea crizei din Grecia

Acţiunile europene evoluează în creştere în prima parte a tranzacţiilor de miercuri, pentru prima oară în trei zile, revenind la normal după turbulenţele provocate de acutizarea crizei din Grecia, relatează MarketWatch.

106 afișări
Imaginea articolului Acţiunile europene îşi revin din şocul provocat de acutizarea crizei din Grecia

Acţiunile europene îşi revin din şocul provocat de acutizarea crizei din Grecia (Imagine: Theodor Pana/Mediafax Foto)

Indicele Stoxx Europe 600 este în urcare cu 0,74%.

Grecia a intrat luni noapte în default tehnic, după ce nu a plătit o datorie de 1,54 miliarde de euro către FMI sacadentă pe 30 iunie.

"Chiar dacă Grecia a intrat în default cu plata către FMI, acum, că inevitabilul s-a produs, se pare că pieţele se consolează că există o anumită formă de certitudine", a declarat Jonathan Sudaria, trader la London Capital Group.

Miercuri va avea loc o nouă reuniune de urgenţă a membrilor Eurogroup referitoare la criza elenă, în timp ce duminică grecii trebuie să voteze prin referendum dacă acceptă sau nu măsurile de austeritate cerute de creditorii internaţionali.

Băncile şi bursa din Atena sunt închise până după referendum, iar tranzacţiile cu o parte din obligaţiunile guvernamentale elene au fost suspendate pe platforma Tradeweb.

Pe alte pieţe, indicele DAX al bursei din Frankfurt este în urcare cu 0,91%, CAC 40 al bursei din Paris cu 1,04%, iar IBEX al bursei din Madrid cu 0,4%. La Londra, indicele FTSE 100 este în creştere cu 0,6%.

Euro este în declin cu 0,24%, la 1,107 dolari pe unitate, după ce Markit a publicat indicele privind industria prelucrătoare din zona euro pentru luna iunie, la un nivel de 52,5 puncte, corespunzător estimărilor analiştilor. Toate ţările au înregistrat creşteri ale acestui indice, cu excepţia Greciei. Date separate au arătat un declin al comenzilor din industria germană a maşinilor şi echipamentelor, în luna mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici