Acţiunile Facebook ar putea intra la tranzacţionare pe Nasdaq din 18 mai

Turneul de prezentare (roadshow) pentru oferta publică iniţială a Facebook va începe luni, astfel că acţiunile companiei ar trebui să intre la tranzacţionare pe piaţa Nasdaq a bursei de la New York pe 18 mai, a declarat marţi o sursă apropiată situaţiei.

90 afișări
Imaginea articolului Acţiunile Facebook ar putea intra la tranzacţionare pe Nasdaq din 18 mai

Acţiunile Facebook ar putea intra la tranzacţionare pe Nasdaq din 18 mai (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Fondatorul şi directorul general al companiei, Mark Zuckerberg, care a evitat până în prezent prim planul în timpul procesului de listare a Facebook la bursă, va participa la roadshow, a arătat o altă sursă.

Contactaţi de Reuters, reprezentanţii Facebook au refuzat să comenteze informaţiile.

Investitorii nu se aşteptau ca Zuckerberg să-şi facă apariţia în timpul turneului, după ce a lipsit în martie de la o importantă întâlnire cu analiştii, susţinută de directorul operaţional al Facebook, Sheryl Sandberg, şi directorul financiar, David Ebersman.

Absenţa sa din martie a iritat unii investitori, indignaţi că Zuckerberg pare că desconsideră Wall Street, deşi va păstra controlul asupra companiei în urma ofertei publice iniţiale.

În timpul unui roadshow pentru o ofertă publică iniţială, directorii companiei prezintă strategia către potenţialii investitori. Un astfel de turneu durează până la două săptămâni şi, dacă procesul se derulează suficient de bine, listarea la bursă poate avea loc cu câteva zile mai devreme.

Facebook vrea să atragă cel puţin 5 miliarde de dolari în cea mai mare ofertă publică iniţială derulată vreodată de o companie din sectorul IT. Se estimează că cea mai mare reţea de socializare din lume ar putea fi evaluată de investitori la 100 miliarde de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici