Acţiunile Facebook au pierdut încă 12%, după prezentarea raportului financiar pentru trimestrul al doilea

Acţiunile Facebook s-au depreciat cu 12% joi seara la New York după prezentarea raportului financiar pentru trimestrul al doilea, primul după listarea la bursă, care a relevat încetinirea creşterii veniturilor şi scăderea marjelor de profit.

229 afișări
Imaginea articolului Acţiunile Facebook au pierdut încă 12%, după prezentarea raportului financiar pentru trimestrul al doilea

Acţiunile Facebook au pierdut încă 12%, după prezentarea raportului financiar pentru trimestrul al doilea (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Veniturile companiei au crescut cu 32%, la 1,18 miliarde dolari, uşor peste media estimărilor analiştilor, iar numărul utilizatorilor activi lunar a avansat la 955 milioane, faţă de cifra de 950,1 milioane anticipată de specialişti, transmite Bloomberg.

Creşterea veniturilor a fost însă estompată de majorarea cheltuielilor de marketing şi vânzări, care au crescut de patru ori, la 392 milioane de dolari, reţeaua de socializare raportând o pierdere netă de 157 milioane de dolari. Facebook a precizat că a înregistrat un profit ajustat pentru anumiţi factori excepţionali echivalent cu 12 cenţi pe acţiune.

Marja de profit operaţional a fost de 43%, faţă de 53% în trimestrul al doilea al anului trecut.

Mark Zuckerberg, fondatorul şi directorul general al companiei, şi ceilalţi membrii ai board-ului executiv s-au adresat analiştilor pentru prima dată după listarea Facebook, pe 18 mai. Managerii nu au prezentat estimări şi nu au încercat să dea asigurări investitorilor privind perspectivele de creştere ale companiei.

Acţiunile Facebook au scăzut cu 12% după prezentarea rezultatelor, în urma tranzacţiilor futures realizate după închiderea şedinţei oficiale la New York. Titlurile au atins un minim de 23,75 dolari, cu 37% sub preţul de la listare, de 38 dolari. Facebook a închis şedinţa oficială de joi în scădere cu 8,5%, la 26,85 dolari, cu 29% sub cotaţia de la debut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici