Acţiunile Facebook, la un minim record. Zuckerberg a pierdut 600 de milioane dolari

Acţiunile Facebook au închis joi pentru prima dată sub 20 de dolari, la un nou minim record, de 19,87 dolari, iar averea cofondatorului Mark Zuckerberg a atins cel mai scăzut nivel de la listarea companiei în mai.

708 afișări
Imaginea articolului Acţiunile Facebook, la un minim record. Zuckerberg a pierdut 600 de milioane dolari

Acţiunile Facebook, la un minim record. Zuckerberg a pierdut 600 de milioane dolari (Imagine: Shutterstock)

Cotaţia Facebook a închis cu 6,3%, la 19,87 dolari, după ce a atins pe parcursul şedinţei un minim record de 19,69 dolari, potrivit Bloomberg.

Zuckerberg a pierdut 600 de milioane de dolari şi a ajuns la o avere de 10,2 miliarde de dolari.

Noul declin al Facebook se încadrează în trendul înregistrat după listarea din 17 mai şi vine după ce joi au fost ridicate restricţiile de vânzare pentru 271,1 milioane de acţiuni. Intrarea pe bursă a noului pachet de titluri a crescut volumul acţiunilor tranzacţionabile cu 60%.

"Piaţa nu este convinsă de viitorul Facebook. Zuckerberg se gândeşte, însă, la acest aspect doar din perspectiva impactului asupra oportunităţilor strategice ale companiei", a declarat David Kirkpatrick, autor al "The Facebook Effect", o istorie a companiei.

În timp ce Zuckerberg a scăzut, averea celor mai bogaţi 40 de oameni din lume a urcat cu 1,9 miliarde de dolari, după ce indicele S&P 500 a închis la cel mai ridicat nivel din aprilie.

Cotaţia Facebook se află cu 48% sub preţul de listare de 38 de dolari. Cea mai mare reţea de socializare a obţinut 16 miliarde de dolari în urma listării din mai, cea mai mare din istorie pentru o companie din sectorul IT. Capitalizarea se situează în prezent la 48 de miliarde de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici