Acţiunile Fondului Proprietatea au atins cel mai ridicat nivel din ultimele nouă luni

Bursa de la Bucureşti a avansat cu 0,69% în prima parte a şedinţei de joi, iar titlurile Fondului Proprietatea (FP) au atins cel mai ridicat nivel din ultimele nouă luni şi jumătate, susţinând totodată 70% din lichiditatea de pe segmentul de acţiuni.

256 afișări
Imaginea articolului Acţiunile Fondului Proprietatea au atins cel mai ridicat nivel din ultimele nouă luni

Acţiunile Fondului Proprietatea au atins cel mai ridicat nivel din ultimele nouă luni (Imagine: Adrian Cojocaru/Mediafax Foto)

Preţul acţiunilor FP era în creştere cu 1,94% la ora 13:10, la 0,5515 lei pe unitate, iar valoarea transferurilor totaliza 11,94 milioane lei. Până la acea oră, acţiunea a atins un maxim de 0,5545 lei, cel mai ridicat preţ atins după 10 mai 2011, când acţiunile au fost cotate la 0,559 lei.

Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, a avansat cu 0,71%, iar titlurile companiilor din sectorul energetic plasează indicele BET-NG cu 1,05% peste închiderea şedinţei anterioare.

Totodată, indicele BET-FI, al titlurilor celor cinci SIF-uri şi al acţiunilor FP, a crescut cu 0,38%.

Indicele extins al Bursei, BET-XT, a urcat cu 0,46%. Indicele reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Lichiditatea pieţei acţiunilor, de 17,28 milioane lei (3,9 milioane euro), este peste rulajul din prima parte a şedinţei anterioare, de 12,4 milioane lei (2,8 milioane euro).

Acţiunile OMV Petrom (SNP) au urcat cu 0,29%, la 0,4112 lei. Cotaţia maximă din prima parte a zilei a fost de 0,414 lei, egală cu nivelul maxim de miercuri, cel mai ridicat preţ al ultimelor şapte luni. Compania a anunţat miercuri descoperirea unui zăcământ semnificativ de gaze naturale în Marea Neagră, precum şi rezultatele financiare record.

Jucătorii au tranzacţionat şi obligaţiuni de stat, de 5,5 milioane lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici