Acţiunile Mastercard scad. Compania avertizează că epidemia de coronavirus ar putea afecta profitul pe 2020

  • Acţiunile Mastercard au scăzut luni.
  • Compania americană a avertizat că răspândirea coronavirusului ar putea afecta câştigurile din acest an, transmite CNBC.
  • Mastercard nu este singura companie ale cărei acţiuni au scăzut luni.
597 afișări
Imaginea articolului Acţiunile Mastercard scad. Compania avertizează că epidemia de coronavirus ar putea afecta profitul pe 2020

Sursa foto: Profimedia

„Călătoriile transfrontaliere, precum şi creşterea comerţului electronic transfrontalier, sunt afectate de coronavirus”, a declarat compania printr-un comunicat de presă, luni, după clopotul de deschidere al bursei. Reprezentanţii Mastercard au afirmat că profitul primului trimestru va fi cu două sau chiar trei procente mai scăzut decât a fost prevăzut iniţial.

„Dacă impactul este limitat doar asupra primului trimestru, ne aşteptăm ca rata de creştere anuală din 2020 să fie la un nivel destul de scăzut”, a adăugat compania.

Acţiunile Mastercard au scăzut cu aproape 3% luni.

Piaţa de valori a trecut prin cea mai neagră zi din ultimii doi ani, luni, după ce creşterea subită a cazurilor de Covid-19 din China a generat îngrijorări privind o încetinire îndelungată a economiei globale. Multe companii importante, precum Apple şi Procter & Gamble, par să fie alarmate din cauza epidemiei de coronavirus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici