Acţiunile Microsoft ating un maxim istoric după ce gigantul american l-a angajat pe fostul CEO al OpenAI, Sam Altman

Acţiunile Microsoft au atins un nivel record luni, după ce compania a anunţat că Sam Altman, fostul director executiv al OpenAI, se va alătura companiei pentru a conduce divizia de inovare în domeniul inteligenţei artificiale.

429 afișări
Imaginea articolului Acţiunile Microsoft ating un maxim istoric după ce gigantul american l-a angajat pe fostul CEO al OpenAI, Sam Altman

Acţiunile Microsoft ating un maxim istoric după ce gigantul american l-a angajat pe fostul CEO al OpenAI, Sam Altman

Acţiunile colosului tehnologic au crescut luni cu 2,1%, până la un maxim istoric de 377,44 dolari, depăşind recordul anterior de 376,17 dolari.
 
Acest lucru vine după ce acţiunile Microsoft au scăzut cu 1,7% vineri, când Sam Altman a fost înlăturat din funcţia pe care o deţinea la OpenAI în urma unei lovituri de stat în consiliul de administraţie. Microsoft este cel mai mare acţionar al firmei de inteligenţă artificială, cu o investiţie de 13 miliarde de dolari în companie.
 
Greg Brockman, care a cofondat OpenAI şi a demisionat după concedierea lui Altman, se alătură, de asemenea, Microsoft.
 
Angajarea lui Altman a pus capăt unor zile de speculaţii potrivit cărora fostul director general ar putea reveni în firmă după concedierea sa dramatică. Emmett Shear, fostul director executiv al serviciului de streaming Twitch, deţinut de Amazon, o va înlocui pe Mira Murati, director general interimar al OpenAI, în funcţia de director executiv.
 
Acţiunile Microsoft au crescut cu aproximativ 56% în acest an. Acţiunea este una dintre cele "Şapte magnifice" care au alimentat cea mai mare parte a randamentelor de pe piaţă în acest an, stimulată de pariul Wall Street că inteligenţa artificială este următorul mare lucru în tehnologie, relatează CNN.
 
Dan Ives, analist de tehnologie la Wedbush Securities, şi-a reiterat ţinta de preţ de 425 de dolari pentru acţiunile Microsoft după angajarea lui Altman şi Brockman.
 
"Considerăm că Microsoft se află acum chiar într-o poziţie mai puternică din perspectiva inteligenţei artificiale cu Altman şi Brockman" în cadrul companiei, a scris Ives într-o notă de luni.
 
Alţi membri ai "celor şapte magnifici" au înregistrat o creştere luni. Acţiunile Nvidia au crescut cu 2,3% şi au încheiat şedinţa de tranzacţionare la 504,20 dolari, înainte de câştigurile sale care vor fi publicate marţi, marcând o închidere record pentru producătorul de cipuri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici