Acţiunile Provident Financial au scăzut cu 57%, după ce au fost anunţate pierderi financiare

Acţiunile Provident Financial au scăzut cu 57%, marţi, pe bursa din Londra, după ce directorul Peter Crook a demisionat, iar creditorul a prognozat pierderi financiare în următoarea perioadă, dividendele fiind anulate, potrivit Bloomberg.

235 afișări
Imaginea articolului Acţiunile Provident Financial au scăzut cu 57%, după ce au fost anunţate pierderi financiare

Acţiunile Provident Financial au scăzut cu 57%, după ce au fost anunţate pierderi financiare

Acţiunile au scăzut cu 57% marţi dimineaţă pe bursa londoneză, evaluând compania la 1,12 miliarde de lire. Capitalul a scăzut cu 73%.

Compania se aşteaptă la pierderi de 80 - 120 de milioane de lire în segmentul de credite pentru case, potrivit unei declaraţii emise marţi. Provident anticipează un profit de 60 de milioane de lire, cel mai devreme în luna iunie.

Manjit Wolstenholme va deveni director general, după ce Peter Crook a demisionat.

Planul companiei de a înlocui angajaţii cu ajutorul tehnologiei, prin intermediul iPad-urilor, a dat greş, iar compania a emis în iunie o avertizare de profit pentru divizia de credit a consumatorilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici