Acţiunile Transelectrica au fost suspendate la Bursa de Valori Bucureşti, Guvernul urmând să aprobe preţurile ofertei

Acţiunile Transelectrica (TEL) au fost oprite de la tranzacţionarea la Bursa de la Bucureşti (BVB), întrucât Guvernul urmează să aprobe marţi preţurile minim şi maxim la care se va derula oferta prin care statul vrea să vândă 15% din titlurile transportatorului de energie electrică.

131 afișări
Imaginea articolului Acţiunile Transelectrica au fost suspendate la Bursa de Valori Bucureşti, Guvernul urmând să aprobe preţurile ofertei

Acţiunile Transelectrica au fost suspendate la Bursa de Valori Bucureşti, Guvernul urmând să aprobe preţurile ofertei (Imagine: Theodor Pana/Mediafax foto)

"Având în vedere adresa OPSPI înregistratã la CNVM cu nr.5901/12.03.2012, potrivit căreia în data de 13.03.2012 urmează să se aprobe de către Guvernul României un interval de preţ în cadrul căruia să se realizeze subscriserile investitorilor în oferta publică secundară de vânzare de acţiuni emise de Transelectrica (...) În data de 13.03.2012 se suspendă de la tranzacţionarea pe BVB acţiunile emise de Transelectrica", se arată într-o decizie a Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM) transmisă marţi dimineaţă Bursei.

Oferta Transelectrica ar putea fi lansată în prima zi după aprobarea prospectului de către CNVM, după ce autoritatea pieţei de capital a modificat luni o dispunere de măsuri. Comisia urmează să avizeze prospectul după ce preţurile sunt aprobate de Guvern.

Prospectul ofertei Transelectrica a fost depus joi la CNVM, însă nu cuprinde perioada de derulare a ofertei şi preţurile. Oferta ar urma să dureze zece zile lucrătoare, însă poate fi prelungită cu una până la trei zile, în funcţie de interesul investitorilor.

Oferta secundară de vânzare a acţiunilor Transelectrica va fi intermediată de consorţiul format din Banca Comerciala Română (BCR), Intercapital Invest şi Swiss Capital, de altfel singurul ofertant pentru această tranzacţie.

Ministerul Economiei deţine 73,68% din titlurile Transelectrica, iar Fondul Proprietatea are o participaţie de 13,49%. Un pachet de 12,81% din titluri este deţinut de alţi acţionari. Compania este listată la Bursă din 2006.

Managerii de fonduri contactaţi luni de MEDIAFAX spun că ar cumpăra acţiuni Transelectrica dacă statul acceptă un preţ cu 10%-15% sub cel de la bursă, având în vedere că profitabilitatea transportatorului de energie este limitată de reglementările ANRE, deşi indicatorii de evaluare sunt în general mai buni faţă de companii de profil.

Acţiunile Translectrica au încheiat şedinţa bursieră de luni în scădere cu 1,1%, la 17,06 lei. La acest preţ, pachetul pe care statul vrea să-l vândă este evaluat la 187,5 milioane lei (43 milioane euro), iar capitalizarea companiei este de 1,25 miliarde lei (287,1 milioane euro).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici