Activele Piraeus Bank după primul trimestru au crescut cu 8%, la 2,24 miliarde euro

Activele Piraeus Bank România au crescut cu 8% de la sfârşitul primului trimestru al anului trecut până la finele lunii martie, la 2,24 miliarde euro, iar banca a înregistrat un profit înainte de taxe de 6,6 milioane euro în primele trei luni.

4 afișări

Piraeus Bank România raporta, pentru primul trimestru al anului trecut, un profit brut de 10,3 milioane euro conform standardelor internaţionale de raportare financiară IFRS.

Conform standardelor româneşti de contabilitate RAS, profitul înainte de taxe din primele trei luni ale acestui an a fost de 6,6 milioane euro, "menţinându-se în linia bugetată", a declarat vineri pentru MEDIAFAX directorul general executiv al băncii, Cătălin Pârvu.

Depozitele atrase de bancă au crescut cu 11% în perioada analizată, de la 1,19 miliarde euro la 1,32 miliarde euro, iar raportul dintre credite şi depozite s-a îmbunătăţit, coborând la 111,8%.

Sondul creditelor a coborât cu 6%, la 1,47 miliarde euro, din cauza unei cereri reduse din partea clienţior eligibili.

Indicele de solvabilitate al băncii a fost de 17,23% în perioada analizată, în timp ce nevoia de provizionare a fost acoperită şi a rămas constantă în primul trimestru din 2011 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, a adăugat Pârvu.

Potrivit unui raport al grupului elen Piraeus Bank, rata creditelor neperformante ale băncii în România a crescut de la 10,8% în ultimul trimestru al anului trecut la 12,6% în primele trei luni din 2011. Costul riscului a scăzut la 2,7%, de la 3,7% în primul trimestru al anului trecut.

Piraeus Bank deţine în România Piraeus Bank România, Piraeus Leasing, care activează în domeniul serviciilor financiare, Piraeus Insurance Reinsurance Broker România, companie specializată în activităţile de intermediere şi brokeraj în asigurări şi reasigurări, şi Piraeus Securities România.

Potrivit raportărilor Piraeus de la finele anului trecut, activele administrate de Piraeus Bank România se cifrau la 3,94 miliarde euro, însă suma include şi activele gestionate pentru alte sucursale ale grupului din străinătate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici