Activitatea fabricilor din Statele Unite a încetinit puternic în luna decembrie

Sectorul manufacturier din Statele Unite a încetinit puternic în luna decembrie în condiţiile în care volumul comenzilor s-a prăbuşit la un minim al ultimilor 11 ani, iar companiile au redus locurile de muncă din industrie pentru a cincea lună consecutiv, transmite Reuters.

146 afișări
Imaginea articolului Activitatea fabricilor din Statele Unite a încetinit puternic în luna decembrie

Activitatea fabricilor din Statele Unite a încetinit puternic în luna decembrie

Un sondaj în rândul managerilor din industria prelucrătoare (ISM) a relevat că activitatea fabricilor americane a continuat să se situeze în teritoriul negativ şi în luna decembrie. Indicele naţional ISM a înregistrat o valoare de 47,2 puncte, în scădere de la 48,1 puncte în noiembrie. Aceasta este cea mai slabă lună pentru industria prelucrătoare americană din iunie 2009 încoace.

O citire peste 50 de puncte reprezintă o expansiune a activităţii, în timp ce o valoare sub 50 indică contracţie. Economiştii consultaţi de Reuters se aşteptau la o creştere a activităţii faţă de noiembrie, respectiv o valoare de 49,0 puncte, şi în esenţă la o diminuare a ritmului de contracţie pe fondul ameliorării tensiunilor comerciale dintre Statele Unite şi China.

Războiul comercial dintre Washington şi Beijing a afectat ritmul de creştere al economiei globale, precum şi fluxul comercial de bunuri între cele mai mari două economii ale lumii şi implicit şi cererea externă pentru bunurile americane.

Cele două părţi au anunţat luna trecută că au convenit asupra unui text juridic pentru înţelegerea comercială "în primă fază" negociată de aproximativ 20 de luni, iar preşedintele american a anunţat săptămâna aceasta că acordul va fi semnat în data de 15 ianuarie la Washington.

Totuşi, pactul comercial pare să fi venit prea târziu în decembrie pentru a sprijini industria prelucrătoare în ultima lună din an şi pentru a atenua încetinirea producţiei.

Indicele ISM pentru ocuparea forţei de muncă a scăzut la 45,1 puncte în decembrie de la 46,6 puncte în noiembrie, cea mai redusă valoare din 2016.

Indicele comenzilor noi a scăzut la o valoare de 46,8 puncte, cea mai slabă citire din aprilie 2009, după o valoare de 47,2 în noiembrie. Indicele preţurilor plătite pentru decembrie a înregistrat totuşi prima trecere peste pragul de 50 de puncte din luna mai încoace, de 51,7 puncte faţă de 46,7 puncte în luna anterioară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici