Administraţia Donald Trump ameninţă UE cu taxe vamale suplimentare ca răspuns la subvenţiile europene pentru Airbus

Administraţia Donald Trump ameninţă UE cu taxe vamale suplimentare pentru o serie de produse europene, inclusiv elicoptere de pasageri, unele categorii de brânzeturi, vinuri şi motociclete, ca răspuns la prejudiciile cauzate de subvenţiile europene acordate companiei Airbus, rivala firmei americane Boeing.

4562 afișări
Imaginea articolului Administraţia Donald Trump ameninţă UE cu taxe vamale suplimentare ca răspuns la subvenţiile europene pentru Airbus

Administraţia Donald Trump ameninţă UE cu taxe vamale suplimentare ca răspuns la subvenţiile Airbus

Într-o acţiune legală iniţiată în urmă cu aproape 15 ani la Organizaţia Mondială a Comerţului, Statele Unite susţin că firma Airbus a primit de la UE câteva miliarde de dolari sub formă de subvenţii ilegale, informează agenţia Bloomberg.

În contrapartidă, şi Uniunea Europeană a iniţiat o acţiune legală, în urma căreia s-a stabilit că Boeing a primit în mod ilegal stimulente fiscale în valoare aproximativ 325 de milioane de dolari de la statul american.

Biroului reprezentantului SUA pentru Afaceri Comerciale a publicat luni o listă cu produse europene ce ar putea fi vizate de taxe vamale suplimentare. Autorităţile americane şi-au motivat decizia citând concluzia Organizaţiei Mondiale a Comerţului potrivit căreia ajutorul acordat companiei Airbus "a provocat" în mod repetat "efecte adverse asupra Statelor Unite".

Washingtonul a semnalat că taxele vamale suplimentare ar putea fi aplicate până când UE renunţă la acordarea acestor subvenţii acordate companiei Airbus, despre care SUA şi Boeing spun că oferă firmei europene un avantaj incorect pe piaţa avioanelor de pasageri.  

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici