Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA la Bucureşti, atacă Huawei. Avertismentul transmis de diplomat

  • Zuckerman avertizează România să nu folosească tehnologia 5G furnizată de Huawei.
  • Diplomatul a amintit că Huawei a fost pusă sub acuzare, săptămâna trecută, de Departamentul de Justiţie al SUA.
  • Ambasadorul spune că Ericsson, Nokia, Samsung şi Qualcomm sunt alternative de încredere.
426 afișări
Imaginea articolului Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA la Bucureşti, atacă Huawei. Avertismentul transmis de diplomat

Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA la Bucureşti, atacă Huawei. Avertismentul transmis de diplomat

Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA la Bucureşti, avertizează România să nu folosească tehnologia 5G furnizată de Huawei. Zuckerman spune că Ericsson, Nokia, Samsung şi Qualcomm sunt alternative de încredere la tehnologia chineză.

Adrian Zuckerman a amintit că Huawei a fost pusă sub acuzare, săptămâna trecută, de Departamentul de Justiţie al SUA pentru fraude şi complot pentru a fura secrete comerciale.

„Spre deosebire de companiile occidentale, firmele de tehnologie din China trebuie să împărtăşească informaţiile şi tehnologia cu autorităţile militare sau de spionaj chineze. Pentru a menţine reţelele noastre sigure şi pentru a ne păstra valorile democratice nu putem avea încredere în aceste firme”, a explicat Zuckerman.

Ambasadorul spune că Ericsson, Nokia, Samsung şi Qualcomm sunt alternative de încredere la tehnologia chineză.

În timpul ultimei vizite la Casa Albă, Klaus Iohannis a semnat un memorandum cu Trump privind tehnologia 5G.

În trecut, americanii au ameninţat că nu vor mai împărtăşi informaţii secrete cu aliaţii care folosesc tehnologia Huawei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici