Aeroportul din Bacău va deveni societate pe acţiuni

Aeroportul din Bacău va fi reorganizat şi va deveni societate pe acţiuni, a anunţat marţi conducerea Consiliului Judeţean Bacău, care a acceptat demisia Oanei Chelaru de la conducerea regiei aeroportuare.

981 afișări
Imaginea articolului Aeroportul din Bacău va deveni societate pe acţiuni

Aeroportul din Bacău va deveni societate pe acţiuni

„În urma unui audit extern independent desfăşurat pe parcursul anului 2022 şi încheiat la sfârşitul anului trecut, am acceptat demisia Oanei Chelaru de la conducerea regiei aeroportuare, în contextul viitoarei reorganizări a acestei entităţi în societate pe acţiuni. Este o schimbare de paradigmă importantă şi necesară, impusă atât de concluziile auditului instituţional menţionat, dar şi de rigorile pieţei aviatice, lovite în ultimii doi ani de consecinţele negative ale pandemiei”, susţine Valentin Ivancea, preşedintele CJ Bacău.

Acesta anunţă că reorganizarea regiei în societate pe acţiuni va fi o procedură transparentă şi va avea în vedere deschiderea acţionariatului către mediul de afaceri local şi nu numai, precum şi cooptarea unor parteneri serioşi care să facă din aeroport ceea ce el trebuie să fie la nivel regional.

„Transformarea în societate pe acţiuni va conduce la instalarea unui management profesionist, al cărui mandat va fi bazat pe principii de eficienţă şi profitabilitate, cu obiective clare & măsurabile, precum şi cu o raportare periodică – de altfel cerută de lege – către acţionari”, a mai spus ptreşedintele CJ Bacău.

Conform acestuia, condiţiile de piaţă, precum şi contextul general actual, arată că modelul regiei aeroportuare şi-a epuizat posibilităţile de a contribui la evoluţia pozitivă a aeroportului, iar o societate pe acţiuni reprezintă un vehicul care poate asigura – mult mai eficient – dezvoltarea acestui obiectiv în anii ce vor veni.

Tot marţi, Wizz Air a anunţat ajustarea reţelei şi planuri de optimizare a pieţei în ceea ce priveşte operaţiunile sale din România. Astfel, compania aeriană îşi va închide, de marţi, baza din Bacău şi „va beneficia de ocazia de dezvoltare relocându-şi capacitatea către alte rute cu o cerere mai ridicată”.

Wizz Air precizează că va continua să opereze o serie de rute din Bacău, incluzând cele către Londra Luton şi Milano Malpensa. Angajaţilor de la baza din Bacău le vor fi oferite oportunităţi în alte zone ale reţelei Wizz Air.

Primul zbor al Wizz Air a decolat din Bacău în data de 29 octombrie 2020, iar de atunci, compania aeriană şi-a extins constant operaţiunile, transportând aproape jumătate de milion de pasageri pe rutele sale cu tarif redus către şi dinspre Bacău.

„Mediul macroeconomic complicat a făcut imposibilă continuarea operaţiunilor noastre în Bacău. Ne cerem scuze clienţilor noştri români pentru orice inconvenienţe pe care această decizie le va cauza. Prioritatea noastră în acest moment este să ne asigurăm că toţi clienţii afectaţi sunt contactaţi direct, primind sfaturi clare cu privire la opţiunile lor, şi să avem grijă de colegii şi echipajul nostru din Bacău. Wizz Air continuă să ofere tarife reduse de pe alte aeroporturi din România, inclusiv din Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova, Suceava, Iaşi şi Sibiu”, declară Tischner Roland, Officer Wizz Air Hungary General Operations.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici