Afacerile unui important producător de sisteme de siguranţa auto din România sunt în scădere. Cu ce pierderi s-a confruntat

Producătorul de sisteme de siguranţă auto Autoliv România, subsidiara locală a grupului suedez Autoliv, a realizat în 2020 o cifră de afaceri de peste 3,4 mld. lei (707,7 mil. euro), în scădere cu 12,5% faţă de anul anterior, potrivit calculelor făcute de ZF pe baza datelor Ministerului Finanţelor.

531 afișări
Imaginea articolului Afacerile unui important producător de sisteme de siguranţa auto din România sunt în scădere. Cu ce pierderi s-a confruntat

Sursa foto: profimedia

Compania a înregistrat anul trecut o pierdere netă de 48,9 mil. lei (10,1 mil. euro), de la un câştig net de peste 4 mil. lei (862.000 de euro) în 2019, arată datele publice. Autoliv România a avut anul trecut un număr mediu de 7.910 angajaţi, cu 671 de oameni mai puţini decât în anul precedent. Pe de altă parte, da­tele de pe site-ul companiei arată că Autoliv dispune de aproximativ 11.000 de angajaţi în centrele din România.

Autoliv deţine pe piaţa locală fabrici în Braşov, Lugoj, Sfântu Gheorghe, Reşiţa, Oneşti şi Ro­vinari, cea din urmă fiind inaugurată de suedezi în toamna anului 2019. Pe lângă unităţile de producţie a componentelor auto, compania mai deţine la nivel local centre de inginerie şi dezvoltare în Braşov, Iaşi şi Timişoara, dar şi un centru european de competenţe IT şi numeroase funcţii suport pentru subsidiarele Autoliv din România şi din Europa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici