Află cât creşte consumul de combustibil dacă ai pneuri dezumflate

Cât de important este să ai pneurile umflate la presiunea nominală? Extrem de important, din cauza mai multor aspecte: securitatea rutieră e mai bună, consumul de combustibil e redus, iar uzura pneurilor este în limite normale. Totuşi, majoritatea covârşitoare a şoferilor din Europa nu acordă atenţie acestui "detaliu": presiunea în pneuri.

171 afișări
Imaginea articolului Află cât creşte consumul de combustibil dacă ai pneuri dezumflate

Află cât creşte consumul de combustibil dacă ai pneuri dezumflate (Imagine: Mediafax Foto)

În 2010, în urma controlului efectuat pe mai mult de 38.000 de maşini din 9 ţări europene, cei de la Bridgestone au realizat un studiu referitor la consecinţele utilizării maşinii cu pneuri dezumflate. Pe lângă creşterea riscului de producere a accidentelor şi uzura prematură a pneurilor, o implicaţie foarte importantă ţine de creşterea consumului de carburant.

Astfel, în 2010 s-a ajuns la concluzia că 71% dintre şoferii europeni conduc maşini având pneurile umflate sub limita normală sau chiar dezumflate. Prin urmare, s-a calculat că, doar anul trecut, au fost consumaţi peste 2 miliarde de litri de carburant degeaba, iar emisiile de CO2 au fost cu 4,8 milioane de tone mai multe decât dacă pneurile ar fi fost umflate la presiunea nominală. Ceea ce înseamnă aproape 2 g/km emisii CO2 pentru fiecare maşină din Europa.

Citeşte mai multe despre consumul de combustibil dacă ai pneuri dezumflate pe www.promotor.ro



Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici