Agenţia pentru IMM a primit în 35 minute un număr de 46 cereri ale IMM pentru programul Kogălniceanu

Agenţia pentru IMM a înregistrat în primele 35 de minute de la lansarea programului "Mihail Kogălniceanu", prin care statul garantează creditele pentru întreprinderi mici şi mijlocii, un număr de 46 cereri din partea firmelor pentru acordarea acestei facilităţi, a anunţat premierul Emil Boc.

365 afișări
Imaginea articolului Agenţia pentru IMM a primit în 35 minute un număr de 46 cereri ale IMM pentru programul Kogălniceanu

Agenţia pentru IMM a primit în 35 minute un număr de 46 cereri ale IMM pentru programul Kogălniceanu (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Programul a fost lansat vineri dimineaţă, primele dosare de creditare fiind înmânate în prezenţa premierului.

Prin programul "Mihail Kogălniceanu", statul garantează în proporţie de 80% creditele accesate de întreprinderile mici şi mijlocii şi subvenţionează cu până la 50% dobânzile acestora. Garanţia statului nu trece însă de 100.000 lei.

Suma acordată reprezintă 50% din cifra de afaceri pe ultimele 12 luni, iar valoarea este limitată la 30% din cifra de afaceri dacă firma are şi alte facilităţi de credit.

În program s-au înscris zece bănci, respectiv BRD Groupe Societe Generale, Banca Transilvania, Bancpost, CEC Bank, Banca Comercială Carpatica, Alpha Bank, Garanti Bank, OTP Bank România, Pro Credit Bank şi Unicredit Ţiriac Bank.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici