Ajutor de stat pentru Complexul Energetic Oltenia. Legea a fost adoptată

Legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţã privind instituirea cadrului legal pentru acordarea unui ajutor de stat pentru restructurarea Complexul Energetic Oltenia a fost adoptată marţi, a anunţat ministrul Energiei, Virgil Popescu.

293 afișări
Imaginea articolului Ajutor de stat pentru Complexul Energetic Oltenia. Legea a fost adoptată

Ajutor de stat pentru Complexului Energetic Oltenia. Legea a fost adoptată

„Le mulţumesc colegilor deputaţi că au votat această lege importantă pentru siguranţa sistemului energetic românesc. Legea vizează aprobarea acordării unui ajutor de restructurare în favoarea Societăţii ,,Complexul Energetic Oltenia” — S.A., astfel cum a fost autorizat prin Decizia Comisiei Europene nr. C(2022) 553 final din 26 ianuarie 2022”, a transmis ministrul Energiei.

Conform acestuia, se autorizează astfel Ministerul Finanţelor să garanteze, pe o perioadă de 9 ani, în numele şi contul statului, la solicitarea societăţii, unul sau mai multe împrumuturi contractate, în limita sumei de 195,8 milioane euro, cu titlu de ajutor de stat.

Ministrul Energiei susţine că garanţia de stat va acoperi în procent de 100% valoarea împrumutului.

„Totodată, prin actul normativ se aprobă participarea statului prin Ministerul Energiei la majorarea capitalului social al societăţii prin aportul în numerar, cu suma reprezentând echivalentul în lei a 180 milioane euro, iar acţiunile emise de societate în schimbul aportului în numerar la majorarea capitalului social, revin statului român şi sunt administrate de Ministerul Energiei care exercită calitatea de acţionar în numele statului”, mai arată Virgil Popescu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici