Al treilea pod peste Dunăre. România şi Bulgaria au depus proiect comun la Comisia Europeană. Iată unde va fi amplasat

România şi Bulgaria au demarat acţiunile pentru construirea unui al treilea pod peste Dunăre, a anunţat Ministerul Transporturilor de la Sofia.

10242 afișări
Imaginea articolului Al treilea pod peste Dunăre. România şi Bulgaria au depus proiect comun la Comisia Europeană. Iată unde va fi amplasat

Al treilea pod peste Dunăre. România şi Bulgaria au depus proiect comun la Comisia Europeană. Iată unde va fi amplasat

Cele două ţări au depus un proiect comun la Comisia Europeană pentru un studiu preliminar de proiectare a celui de-al doilea pod Giurgiu-Ruse. Noul pod se va afla în apropiere de Ruse-Giurgiu şi va fi combinat - un pod rutier şi unul feroviar peste Dunăre.

Grindeanu şi omologul său Georgi Gvozdeikov au semnat o scrisoare de angajament comun prin care cele două ţări confirmă poziţia conform căreia proiectul este o prioritate şi ambele guverne vor lucra pentru implementarea acestuia.

Coordonatorii activităţilor vor fi Ministerul Transporturilor şi Comunicaţiilor din Bulgaria şi Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii din România.

Ministerul bulgar, împreună cu partenerii săi asociaţi NKŽI şi API, va realiza studiul privind infrastructura de legătură din ţară, relatează Sega.

Participarea financiară a părţii bulgare la studiul de fezabilitate este în valoare de 1,4 milioane de euro şi se preconizează că până la 50% din aceştia vor fi granturi în cadrul mecanismului Conectarea Europei, mai notează publicaţia bulgară.

Ideea unui nou pod în zona Giurgiu- Ruse nu este una nouă. Încă de acum 10 ani se vorbea de unul ce ar putea prelua o parte din fluxul de trafic mare ce se înregistrează în unele perioade pe actualul pod.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici