Alibaba, cea mai mare companie de comerţ electronic din China şi întrebarea de 15 miliarde de dolari: Pe fondul protestelor din Hong Kong, când să listăm?

Tulburările politice din Hong Kong reprezintă o problemă pentru Alibaba Group Holding în privinţa stabilirii momentului în care să listeze 15 miliarde de dolari în oraş. Sursele spun că cea mai mare companie de comerţ electronic din China ia în considerare acum mai multe date posibile.

20213 afișări
Imaginea articolului Alibaba, cea mai mare companie de comerţ electronic din China şi întrebarea de 15 miliarde de dolari: Pe fondul protestelor din Hong Kong, când să listăm?

Alibaba şi întrebarea de 15 miliarde de dolari: Pe fondul protestelor din Hong Kong, când să listăm?

Alibaba, deja cotată la New York, a lansat oferta – cu cel mai mare potenţial din lume - încă din trimestrul al treilea, au declarat sursele, iar spre sfârşitul lunii august, după câştigurile din primul trimestru, a fost considerată în general drept favorită, informează Reuters.

Pentru pregătirea ofertei, bancherii care fac recomandările în cazul marilor cotaţii din Hong Kong au avut grijă să evite planificarea lansărilor în jurul acelei perioade, temându-se că suprapunerile din calendar le vor aglomera ofertele.

Însă Alibaba nu a menţionat niciun cuvânt despre cotaţia din Hong Kong când a anunţat joi, câştigurile şi nici nu a înaintat vreo ofertă în discuţiile purtate cu analiştii după publicarea rezultatelor financiare.

Două părţi implicate în tranzacţie şi o altă sursă au informat că reprezentanţii Alibaba încă analizează potenţialul acestei tranzacţii şi că se gândesc la momentul cel mai prielnic pentru listare.

Alibaba a refuzat să comenteze.

Acordul cotaţiilor din Hong Kong a fost estimat la 20 de miliarde de dolari, dar este mai probabil, potrivit unor surse apropiate, să aibă o valoare între 10 şi 15 miliarde de dolari.

Confruntările din Hong Kong ajung deja la 10 săptămâni în care protestatarii pro-democraţie au adus oraşul în cea mai mare criza din 1997, când a revenit la putere guvernarea chineză.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici