Alimentarea cu gaze se desfăşoară normal, România primeşte de la Gazprom cantităţile solicitate

Alimentarea cu gaze naturale a tuturor consumatorilor se desfăşoară în condiţii normale, toate sursele de aprovizionare fiind asigurate, iar importurile de la Gazprom sunt la nivelul solicitat de România, informează Ministerul Economiei.

272 afișări
Imaginea articolului Alimentarea cu gaze se desfăşoară normal, România primeşte de la Gazprom cantităţile solicitate

Alimentarea cu gaze se desfăşoară normal, România primeşte de la Gazprom cantităţile solicitate (Imagine: Dumitru Matiu/Mediafax foto)

"Importurile de gaze, provenite de la compania rusă Gazprom, se desfăşoară la nivelul solicitat de România, astfel încât nu vor exista probleme în asigurarea alimentării cu gaze a tuturor consumatorilor în zilele următoare", menţionează instituţia.

Gazprom a anunţat că nu poate asigura volumul mai mare de gaze pe care îl solicită Europa Occidentală din cauza valului de frig, precizând că volumele prevăzute în contractele actuale vor fi respectate.

Consumul de gaze din România a atins în ultimele zile valori record, depăşind 70 de milioane de metri cubi pe zi. Importurile reprezintă în această perioadă aproximativ 25% din consum, diferenţa fiind asigurată cu gaze din producţia internă şi depozite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici