Alpha Bank a înregistrat în România pierderi de 6,5 milioane de euro în primul trimestru

Alpha Bank a înregistrat în România pierderi înainte de taxe de 6,5 milioane de euro în primul trimestru, după un rezultat negativ de 58,5 milioane de euro pe ansamblul anului trecut, potrivit datelor publicate de instituţia financiară elenă.

294 afișări
Imaginea articolului Alpha Bank a înregistrat în România pierderi de 6,5 milioane de euro în primul trimestru

Alpha Bank a înregistrat în România pierderi de 6,5 milioane de euro în primul trimestru (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În primul trimestru al anului trecut, Alpha Bank a obţinut în România un profit de 1,4 milioane de euro.

Rata creditelor neperformante a crescut în primele trei luni ale anului la 16,5%, de la 15,3% la sfârşitul anului trecut.

Soldul creditelor a avansat cu 3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 2,95 miliarde de euro, depăşind şi nivelul de 2,92 miliarde de euro înregistrat la sfârşitul lui decembrie.

Alpha Bank avea la sfârşitul primului trimestru o cotă de 5,8% pe piaţa creditelor din România, sub nivelul de 5,9% înregistrată în decembrie.

Din totalul împrumuturilor, creditele ipotecare erau la sfârşitul lunii martie în valoare de 896 milioane de euro, cele de consum de 286 milioane de euro, iar cele pentru companii de 1,77 miliarde de euro.

Depozitele au avansat cu 6% comparativ cu intervalul similar din 2014, la 1,53 miliarde de euro, în timp ce la sfârşitul anului trecut depozitele Alpha Bank în România se ridicau la 1,7 miliarde de euro.

Alpha Bank are în România 149 de sucursale şi 2.035 de angajaţi.

La nivel de grup, Alpha Bank a înregistrat în primul trimestru pierderi după taxe în valoare de 115,8 milioane de euro, după un rezultat negativ de 329,7 milioane de euro în 2014.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici